Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, companie care detine mallurile AFI Palace Cotroceni si Ploiesti si proiectul de birouri AFI Park, a inregistrat venituri operationale nete de peste 27 mil. euro la 9 luni. Cele doua malluri si primele doua cladiri de birouri din AFI Park au fost evaluate la sfarsitul lunii septembrie la 522,5 milioane euro si au inregistrat o rata de ocupare de 98%.

Cel mai valoros activ din Romania al companiei israeliene AFI Europe este mall-ul AFI Palace Cotroceni, a carui valoare a crescut cu 7% fata de septembrie anul trecut, la 401 milioane de euro, centrul comercial generand si peste 80% din veniturile operationale nete consemnate pe piata locala. "AFI Europe Romania inregistreza o imbunatatire constanta a rezultatelor sale financiare. Valoarea activelor noastre generatoare de venit, proiectelor aflate in constructie si a terenurilor din portofoliu a crescut semnificativ la 670 de milioane de euro, cu o rata de ocupare medie a activelor generatoare de venit de 98% si venituri operationale nete de peste 27 de milioane de euro in primele noua luni ale anului 2014. Ne propunem sa continuam acesta rata de dezvoltare cu noi cladiri de birouri si centre comerciale care urmeaza sa fie construite in viitorul apropiat", a declarat David Hay, directorul AFI Europe Romania, potrivit Mediafax.

Astfel, venitul operational net al mall-ului, de 81.000 metri patrati, a fost de 7,4 milioane de euro in trimestrul al treilea si de 22 milioane de euro in primele 9 luni ale lui 2014, ceea ce reprezinta o crestere cu 4%, in comparatie cu aceleasi perioade din 2013. In baza rezultatelor inregistrate in primele noua luni, venitul operational net pentru 2014 este estimat sa ajunga la aproximativ 30 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni, cu exceptia hipermarketului, au crescut cu 4,3% in trimestrul trei 2014 si cu 3,7% in primele 9 luni ale anului fata de anul trecut. Compania a anuntat anul trecut ca vanzarile retailerilor din centrul comercial au totalizat la noua luni 145 milioane de euro, astfel ca in acest an acestea au depasit 150 milioane de euro. In plus, AFI Palace Cotroceni a avut rezultate stabile si in ceea ce priveste traficul (numarul de vizitatori ai mall-ului), inregistrand o medie de 52.000 de vizitatori pe zi in primele 9 luni ale lui 2014, anterior rezultatelor din cel de-al patrulea semestru. In prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

AFI Palace Ploiesti, cu o suprafata de 33.000 de metri patrati, a fost evaluat la 66 de milioane de euro la 30 septembrie 2014, in comparatie cu valoarea de 56,5 milioane de euro de anul trecut. Traficul AFI Palace Ploiesti ramane stabil la 15.000 de vizitatori pe zi, iar gradul de ocupare este de 99%. Pe segmentul birouri, AFI Park 1 a fost evaluat la 28 milioane de euro, iar AFI Park 2 la 27,5 milioane de euro.

In prezent, celelalte trei cladiri din complexul AFI Park, de langa mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bulevardul Timisioara, se afla in constructie, AFI Park 3 urmand sa fie finalizat si predat catre chiriasi in decembrie, iar AFI Park 4&5 in ultimul trimestrul din 2015. AFI Europe Romania mai detine terenuri in Arad si Bucuresti, unde vrea sa dezvolte proiecte de retail si de birouri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri