In 2012 in Timisoara era initiat un proiect arhitectural care a avut ca rezultat una dintre cele mai spectaculoase locuinte din Romania: casa cu lumini colorate. Proiectul propune un spatiu de locuit altfel, in care se stabileste o legatura puternica cu elementele naturale.

casa cu lumini colorateLocuinta este construita pe un teren de 700 mp si are o suprafata desfasurata de 200 mp, costul pe mp fiind de circa 550 euro. Potrivit lui Vlad Gaivoronshi locuinta a fost achizitionata de un cuplu care lucreaza in Timisoara.

casa cu lumini colorate

Potrivit arhitectilor, locuinta a fost imaginata ca un instrument muzical: camera de zi este dezvoltata pe dubla inaltime, iar prin intermediul palniilor din partea de sud luminile colorate sunt amplificate. Acest joc al luminilor din interior, alaturi de integrarea in interior a unei "promenade arhitecturale" printr-o serie de niveluri decalate si directii de vedere oblica, ofera spatiului o viata proprie si contrasteaza cu un exterior auster. Exteriorul auster este contrabalansat si de gradina din spate a casei, care este dominata de un nuc si unde, ca o extensie a camerei de zi, este amenajata si o terasa acoperita de etajul superior.

casa cu lumini colorate

Sursa foto: Arhitectul Ovidiu Micsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri