Alpha Bank a preluat complexul de locuinte Asmita Gardens, in insolventa, in contul unei datorii de 40 mil. euro. Alpha Bank este singurul creditor al Asmita Gardens in prezent. Banca a finantat cu circa 80 mil. euro proiectul construit de grupul indian Asmita si de fondul britanic de investitii Convergence Development Limited in urma unei investitii de 120 milioane de euro.

Alpha Bank a preluat complexul prin intermediul vehiculului AGI-RRE Participations 1 Limited, de la Convergence Development Limited si Saiyad Muzaffar Hussain, politician indian, care detine grupul Asmita. "AGI-RRE a preluat ansamblul rezidential in contul creantei, astfel ca datoriile pe care AGI-RRE le avea de recuperat de la Asmita au fost convertite in actiuni. Datoriile se ridica la circa 40 de milioane de euro", a declarat pentru Mediafax Remus Borza, partener coordonator al firmei Euro Insol, administratorul judiciar al complexului imobiliar.

El a mentionat ca in urma tranzactiei, Asmita Gardens va iesi din insolventa, AGI-RRE fiind singurul creditor al complexului. "In ianuarie-februarie anul viitor, Asmita va iesi din insolventa, iar banca va putea sa vanda cele 250-260 de apartamente, disponibile la vanzare in complex, la valoarea de piata, fara nicio presiune", a explicat Borza.

Asmita Gardens, amplasat in apropierea intersectiei dintre Calea Vacaresti si Splaiul Unirii, cuprinde 7 blocuri turn cu pana la 25 etaje, 800 de locuri de parcare si alte facilitati si reprezinta unul dintre cele mai mare ansambluri rezidentiale din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente.

In 7 noiembrie 2011 ansamblul a intrat in insolventa, la cererea creditorului majoritar Alpha Bank, care are o expunere de circa 80 milioane de euro. Dezvoltatorii au luat in anul 2006 un credit de la Alpha Bank pentru constructia proiectului si o facilitate de tip revolving pentru finantarea TVA aferenta proiectului. In anul 2011, Alpha Bank a cesionat drepturile de garantie si creanta derivate din contractele de credit si de facilitatea de credit ca AGI-RRE, parte a grupului financiar elen.

In urma operatiunii, creditorul va detine 99,996% din complex, iar fostii actionari cate 0,002%. Alpha Bank nu este la prima miscare de acest gen, banca preluand prin mai multe vehicule de investitii si alte proiecte imobiliare, printre care ansamblurile de locuinte Doamna Ghica Plaza si Blue Tower, ambele din cartierul Colentina din Bucuresti sau parcul logistic MLP Bucharest Sud, situat in Popesti-Leordeni, judetul Ilfov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri