Dezvoltatorul imobiliar cu capital turcesc Opus Land Development vrea sa inceapa anul viitor a patra faza, de 800 de locuinte, a complexului de locuinte Cosmopolis din Stefanesti, din care jumatate vor fi finalizate in 2015, dupa investitii de circa 18 milioane de euro.

"Va fi o faza distincta, separate de celelalte faze de un bulevard. Vom investi in continuare si in dezvoltarea infrastructurii din cadrul Cosmopolis. Spre exemplu, in acest moment lucram la o noua intrare in proiect si la largirea drumului de acces la patru benzi. Vom mari zona comerciala de la intrarea in proiect si vom mai construi alte cateva terenuri de sport. In plus, vom incepe si constructia unei biserici in colaborare cu Patriarhia Romana", a declarat Ahmet Buyukhanli, directorul executiv al Opus Land Development.

El spune ca anul viitor cel mai probabil vor fi incepute si lucrarile de constructie la proiectul rezidential din Barbu Vacarescu, pe un teren cumparat in acest an. "Deocamdata suntem in fazele de proiectare si de aceea nu avem multe informatii disponibile, insa va fi vorba de o investitie de aproximativ 10 milioane de euro, proiectul urmand sa aiba peste 100 de locuinte. Ne uitam si la alte posibilitati de investitii si daca vom sesiza o oportunitate vom achizitiona si alte terenuri", a explicat Buyukhanli.

Acesta este al doilea complex imobiliar pe care dezvoltatorul il construieste in Bucuresti, dupa Cosmopolis, care a ajuns la 1.650 de locuinte finalizate. In Cosmopolis, amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos, anul acesta au fost vandute 345 de locuinte, in crestere cu peste 30% fata de anul trecut.

"A fost un an intens cu un ritm bun de vanzari, aproape o locuinta pe zi. Pentru 2015 ne propunem o crestere de 25% a vanzarilor", a declarat Gabriel Voicu, director divizia new homes in cadrul Coldwell Banker, manager si agent de vanzare exclusiv al Cosmopolis. Investitiile realizate pana in prezent in Cosmopolis se ridica la aproape 250 de milioane de euro, iar printre facilitatile din complex se numara un supermarket operat de Carrefour, un parc, gradinita, farmacie, piscine exterioare si sala de fitness.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli, unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit pana in prezent proiecte incluzand mii de apartamente sau camere de hotel.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri