Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contactor are in plan sa demareze in primavara anului viitor peste 280 de unitati locative in proiectul Greenfield din Baneasa, parte a unui plan de investitii care prevede constructia altor peste 750 de unitati locative in proiect. In acelasi timp compania a scos la vanzare o serie de terenuri care prevedeau dezvoltari care nu mai sunt in prezent in focusul companiei.

Lucian Mateescu, CEO Impact, a povestit ca la inceputul anului va lansa spre vanzare cele peste 250 de unitati locative care au fost ridicate finalizate, urmand sa se face receptia in curand, unde exista peste 60 de rezervari, iar in martie ar urma sa incepa constructia pentru alte 280 de unitati. Ca vanzari in 2014, managerul spune ca numarul unitatilor contractate s-a ridicat la circa 70, insa pe de alta parte stocul disponibil era foarte redus. „Am vandut circa 70 din aproximativ 100 cate aveam disponibile, iar din ce a ramas unele sunt inchiriate”, a spus Mateescu. El a mentionat ca Impact asteapta acum avizele finale pentru o transa de peste 700 de unitati locative, iar prima parte a constructie ar urma sa inceapa in martie.

Recent Impact a cumparat si un teren in zona Barbu Vacarescu cu 9 mil. euro, la fosta Zone Arena, pe care are in plan sa dezvolte un proiect imobiliar de mari dimensiuni, insa managerul a mentionat ca momentan e prematur de estimat cand va demara constructia, fiind intr-un stadiu precoce al pregatirilor, dar ca proiectul este unul dintre punctele pe care dezvoltatorul se va concentra.

Despre terenul din zona, Mateescu spune ca personal dupa potentialul pe care il are dezvoltarea il evalueaza la 20 mil. euro si ca a primit deja oferte de la operatori de big boxuri care doreau sa cumpere terenul pentru 12-13 mil. euro.

Compania Impact nu a acceptat insa ofertele, dar pe de alta parte a scos la vanzare alte terenuri. Compania a scos la vanzare pentru circa 60 euro/mp un teren in zona Ghencea, pe bulevardul Timisoara din Capitala, dar si terenuri din Contranta sau Oradea, unde nu mai are interes sa dezvolte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri