Consiliul Concurentei a autorizat preluarea cladirii de birouri Nusco Tower de catre compania Globalworth, controlata de omul de afaceri Ioannis Papalekas, de la grupul italian Nusco, tranzactia de 46 milioane de euro urmand sa fie incheiata cel tarziu in luna aprilie.

"Se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea controlului unic de catre Globalworth Holdings Cyprus Limited, prin Kifeni Investments Limited si Kusanda Holdings Limited, asupra Nusco Tower SRL, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

Nusco Tower este ocupata de Volksbank Romania, Oracle Romania, Bayer, Generalcom si Anima Speciality Medical Services.

Nusco Tower este localizata pe strada Gara Herastrau, aceeasi pe care se afla complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanka, din care Globalworth a cumparat recent prima cladire. Nusco Tower are o suprafata inchiriabila de 23.000 metri patrati, structurati pe 20 de etaje, fiind inchiriata circa 91% de chiriasi precum Oracle, Bayer si Volksbank.

In cadrul tranzactiei, anuntata de Globalworth la inceputul lunii decembrie, compania a mai cumparat cu 4 milioane de euro un teren de 2.434 metri patrati localizat in aceeasi zona, la 200 metri departare de Nusco Tower si aproape de Green Court Bucharest. Terenul are toate autorizatiile necesare pentru dezvoltarea a 12.000 metri patrati.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.

Grupul italian Nusco este controlat de familia Nusco, iar in Romania este si producator de usi, ferestre si parchet, operand doua fabrici, in Pipera, prin firma Pinum Doors&Windows.

Foto: Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri