Vila Ghika

Vila Ghika

O casa monument istoric, in care Dinu Lipatti canta la pian, iar Luchian era un musafir nelipsit, vila Ghika amplasata in centrul Capitalei, in apropiere de TNB, pastreaza inca muzica istoriei. Dominica Ghika, descendenta domnitorului roman, ne-a povestit pe scurt istoria acestei proprietati labirintice, care pana nu demult a fost sediul unei societati de avocatura.

Vila Oromolu

Vila Oromolu

Cu o istorie tumultoasa in spate, cladirea avariata in bombardamentele din 1944 si apoi afectata de un incendiu puternic in 2009, se afla in prezent in proprietatea fondului de investitii sud-african NEPI, care a realizat un proiect de restaurare si integrare a monumentului istoric intr-un complex de birouri, investitie totala de ordinul zecilor de mil. euro. Astfel, vila, aflata in prezent intr-o stare de degradare destul de avansata la interior, isi va recapata prestanta de altadata.

Vila Ciulli

Vila Ciulli

Pe Intrarea Armasului, in apropiere de piata Lahovari, chiar in capatul strazii, se ridica vila arhitectilor interbelici Tascu si Maria Ciulli.

Vila Fortunatu

Vila Fortunatu

Pe CA Rosetti se ridica in linii simple vila construita in 1914 de cunoscutul arhitect Paul Smarandescu pentru Maria Fortunatu, o casa plina de surprize si restaurata cu migala de actualul proprietar, pentru a pastra si pune in valoare toate elementele cu valoare istorica, de la caloriferele vechi de 100 de ani, la cele 500-600 de geamuri de cristal ale usilor.

Vila Mincu

Vila Mincu

Vila construita in 1919 de renumitul arhitect Victor G. Stephanescu pe strada Ion Mincu din Capitala este plina de surprize. Construita in stil neoclasic romanesc, vila are un exterior in linii simple, care nu epateaza, desi decoratiunile intrarii principale sunt conservate. Simplitatea exteriorului face insa cu atat mai placuta surpriza interiorului, un spatiu somptuos care te intampina cu o serie de surprize: vitralii, mozaic venetian, dar si o cupola pictata cu o inaltime de 11 metri.

Vila Vintila Bratianu

Vila Vintila Bratianu

In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.

Vila Maria Prager

Vila Maria Prager

Coloane de marmura, decoratiuni spectaculoase, petreceri fastuoase si un strop de adrenalina intr-o casa care in 2013, dupa investitii substantiale si lucrari de reabilitare migaloase, si-a recuperat farmecul de altadata.

Vila Colibaseanu

Vila Colibaseanu

O vila construita pentru a putea primi in vizita familia regala dupa standardele vremii a rezistat cu stoicism vremurilor si a ajuns cu bine, plina de povesti, in mainile mostenitorilor- familiile Chrissoveloni si Butculescu.