Dezvoltatorul Maurer Imobiliare, cu capital german, a vandut anul trecut 654 de locuinte in ansamblurile pe care le dezvolta la Brasov si Sibiu, in crestere fata de 2013, ajungand astfel la peste 2.000 de apartamente vandute in cele doua proiecte, care vor avea in total 5.300 de unitati.

"In 2014, dezvoltatorul a vandut cu 37% mai multe locuinte in complexul din Brasov, respectiv 501 de unitati. Astfel, dupa cinci ani de la inceperea constructiei, in Avantgarden3 Brasov au fost vandute 1.940 de apartamente, fiind finalizate 1.670 de unitati, in timp ce 398 sunt in stadiu de constructie (...) Pentru Avantgarden3 Sibiu investitia se ridica la aproximativ 45 milioane de euro, iar proiectul va cuprinde 1.800 de apartamente cu 1, 2 si 3 camere. De la inceperea constructiei au fost vandute 191 de unitati, dintre care 153 pe parcursul anului 2014", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit Mediafax.

Complexul Avantgarden3 din Brasov este construit pe un teren de 18 hectare, iar pe parcursul anului 2015 vor fi construite si predate primele cinci imobile din cea de-a doua faza a proiectului. Primul dintre cele cinci blocuri va fi predat in luna iunie, iar lucrarile urmatoarelor patru blocuri se vor incheia pana la finalul anului, se arata intr-un comunicat al companiei.

In total, dezvoltatorul vrea sa livreze in acest an 398 de apartamente cu una, doua si trei camere, dar si apartamente de tip duplex. Compania a mai cumparat un teren de 3,4 hectare anul trecut in Brasov si are in plan constructia a inca peste 1.900 de unitati locative, repartizate in 28 de imobile. Proiectul Avantgarden3 Brasov prevede dezvoltarea a peste 3.500 de unitati locative, in trei etape. A 2-a etapa va fi dezvoltata pe o suprafata de 5 hectare de teren si va cuprinde 1.200 de locuinte, iar cea de-a 3-a etapa va fi dezvoltata pe o suprafata de 3,4 hectare de teren si va cuprinde 700 de locuinte.

Valoarea investitiei pentru finalizarea primei etape este de 45 milioane de euro. Valoarea estimata a investitiei pentru urmatoarele doua etape din Avantgarden3 se ridica la peste 48 de milioane de euro. In 2013, dezvoltatorul a inceput constructia unui proiect de 1.800 de apartamente si la Sibiu, in apropiere de parcul de retail Sibiu Shopping City. Dupa un an a fost livrat primul bloc din proiect, cu 90 de apartamente, urmatoarele doua imobile fiind deja in constructie, cu termen de predare pana la finalul anului 2015.

Maurer Imobiliare, fondata de omul de afaceri Simon Maurer, si-a inceput activitatea in constructii imobilare in anul 2006. Primul proiect imobiliar a fost realizat in Cluj si cuprinde 29 de apartamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri