Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat ca Primaria va ataca in instanta atribuirea catre firma Bega Turism a unui teren ocupat de o parcare publica, unde municipalitatea ar vrea sa construiasca o parcare supraterana, dar reprezentantii firmei spun ca atribuirea s-a facut legal.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Serviciul Juridic al primariei va ataca in instanta atribuirea unui teren pe care in prezent functioneaza o parcare publica cu plata si unde municipalitatea ar vrea sa amenajeze o parcare supraterana, transmite corespondentul Mediafax.

Terenul a fost atribuit SC Bega Turism, care apartine oamenilor de afaceri Marius si Emil Cristescu, si se afla in zona centrala a orasului Timisoara, in spatele complexului comercial Bega, detinut, de asemenea, de cei doi oameni de afaceri.

"Am ajuns la concluzia ca transferul s-a facut abuziv, in orice caz incorect, si vom ataca in instanta acest act de transfer. Maine (miercuri - n.r.) dimineata vom sesiza instantele judiciare. (…) Pana acum nu a fost necesar terenul? Orice activitate comerciala are nevoie de o parcare proprie in mod obligatoriu? Dar daca acolo e o parcare publica? E vreo problema pentru activitatea comerciala care se desfasoara inauntru? De atatia ani a putut functiona complexul Bega acolo doar cu parcari publice, fara vreo parcare privata. Cum a devenit asa necesara activitatii aceasta parcare incat sa justifice preluarea in patrimoniul companiei Bega Turism a acelui teren?", a declarat Nicolae Robu.

Contactat de corespondentul Mediafax, directorul general al Bega Turism, Ioan Szatmari, a declarat ca terenul in discutie a intrat in proprietatea Bega Turism in urma unei documentatii semnate inclusiv de Primaria Timisoara. "Transferul terenului de la statul roman catre Bega Turism s-a facut in baza HG834/1991, iar in contravaloarea terenului statul a devenit actionar la Bega Turism. Deci terenul nu a fost transferat gratuit. Atribuirea s-a facut in urma unei documentatii care a facut obiectul unui proces care a durat zece ani, intre Bega Turism si Primaria Timisoara, solutionat in favoarea Bega Turism", a mai spus Szatmari.

Primarul municipiului Timisoara anunta in anul 2014 ca doreste sa construiasca pe terenul din spatele complexului comercial Bega o parcare supraterana. Mai mult, in toamna anului trecut, primaria a demarat o licitatie pentru construirea parcarii supraterane, insa nu s-au prezentat investitori. Terenul pe care se afla parcarea a fost transferat din proprietatea statului in cea a companiei Bega Turism in urma unui proces de retrocedare, dar primarul Nicolae Robu a evitat sa ofere alte detalii privind procedurile. Primaria Timisoara a fost instiintata, in 19 decembrie 2014, de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ca terenul apartine SC Bega Turism SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri