Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a sustinut, ca terenul situat vis a vis de Tribunalul Bucuresti, respectiv fostul amplasament al esplanadei, reprezinta prima varianta pentru constuirea "Cartierului pentru Justitie", un ansamblu de cladiri in care vor functiona institutii din acest domeniu, scrie Mediafax.

"Cartierul pentru Justitie" reprezinta un obiectiv de investitii publice al MDRAP si include constuirea unui complex urbanistic destinat sediilor unor institutii apartinand sistemului judiciar, precum: CSM, Inspectia Judiciara, CAB, Judecatoriile sectoarelor 2 si 3, Parchetele de pe langa Tribunalul Bucuresti, INM si Scoala Nationala de Grefieri.

Valoarea acestui proiect este de 270 de milioane de Euro, sursa de finantare o reprezinta bugetul MDRAP, iar perioada de timp in care urmeaza a se constui este de cinci ani incepand cu 2015. Master planul "Cartierului pentru Justitie" cuprinde o cladire de noua etaje, unde va functiona Palatul de Justitie, o cladire de trei etaje unde va functiona CSM si o alta de patru etaje unde vor functiona Parchetele. "Cartierului pentru Justitie va avea ca prima varianta terenul amplasat vizavi de Biblioteca nationala, fostul amplasament al esplanadei. Nu e o «fata morgana». Terenul e in administrarea Ministerului Dezvoltarii. Sunt mai multe variante la care am lucrat si e destul de fezabila varianta cu terenul respectiv. Avem discutii si cu Primaria Capitalei, pentru ca pe langa Cartierul de Justitie acolo o sa se realizeze un complex cultural si de agrement si, de asemenea, cateva cladiri inalte pentru birouri. E un concept integrat si avem doua variante: lucram in concept integrat sau lucram pe sectiuni", a spus, joi, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea.

Intrebat ce se intampla cu proiectul anuntat anterior, privind consturirea pe acel teren a unei sali polivalente, Dragnea a spus ca acest lucru ramane valabil ca posibilitate. "Ramane in contiuare posibilitatea, repet, pentru trei functiuni: sala polivalenta, in care se pot desfasura spectacole, inclusiv filarmonica, o sectiune destinata pentru cladiri de birouri si sectiunea Cartierului de Justitie", a spus Dragnea.

La randul sau, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc a precizat ca locul a fost aleasa pentru ca este vis a vis de cea mai mare institutie de justitie din Romania, respectiv Tribunalul Bucuresti. "In planul urbanistic e prevazut si o sala concerte si cladirile de birouri", a spus Cazanciuc.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri