PwC Romania se asteapta la investitii semnificative in domeniul imobiliar si la reluarea sustinuta a constructiilor noi in 2015. Cele mai bine vazute orase sunt Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca.

"Si in Romania s-a putut observa in 2014 o crestere a apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar, pe parcursul anului inregistrandu-se o serie de tranzactii cu proprietati - atat pe segmentul de birouri, cat si pe cel comercial. Ne asteptam sa asistam si in 2015 la o serie de investitii semnificative in acest sector, dar si la o reluare mai sustinuta a constructiilor noi, indeosebi in orase mai dinamice economic precum Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca", a declarat intr-un comunicat Francesca Postolache, Partener, Servicii de Audit, Liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar, al companiei de consultanta si audit PwC Romania.

Potrivit unui raport elaborat de PwC si Urban Land Institute, concurenta acerba pentru activele de clasa A pe principalele piete imobiliare ale Europei ii determina pe investitori sa isi mute atentia spre pietele in redresare si activele de clasa secundara,

Raportul indica o crestere a oportunitatilor de investitii imobiliare in multe orase afectate de ultima recesiune si care au avut parte de urcari bruste in top, cum ar fi Madrid (in urcare cu 16 pozitii), Atena (23 de pozitii), Birmingham (14 pozitii), Amsterdam (17 locuri) si Lisabona (17 pozitii). Primele cinci piete imobiliare europene ale anului pot fi, in ordine, Berlin, Dublin, Madrid, Hamburg si Atena.

In Romania, valoarea tranzactiilor imobiliare a crescut anul trecut la 1,2 miliarde de euro, de la 300 milioane de euro in 2013. Conform DTZ Echinox, 45% din total reprezinta achizitii de proiecte de retail, 30% de birouri, segmentul industrial a atras 15% din tranzactii, iar achizitiile de terenuri 10%. Compania estimeaza ca avansul pietei de investitii va continua pe o perioada de cativa ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri