Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa anunte din ce in ce mai multe proiecte rezidentiale pentru Barbu Vacarescu-Floreasca, zona in care sunt aproape 300.000 mp de birouri si lucreaza zeci de mii de oameni. wall-street.ro va prezinta cum se creioneaza apartamentele noi din cartierul Aviatiei si ce preturi pun pe eticheta dezvoltatorii.

Zona Aviatiei este bogata in birouri si cateva zeci de mii de corporatisti lucreaza in cladirile care s-au ridicat in ultimii ani pe Barbu Vacarescu-Floreasca, cel mai dinamic pol de pe piata de office ca cerere. In mod natural, o aglomerare atat de mare de angajati a dus si la aparitia primelor investitii sau planuri de investitii rezidentiale. Avand avantajul unui pol mare de oameni care lucreaza in zona, o accesibilitate buna si apropierea de parcul Herastrau, dezvoltatorii au gasit ingredientele pentru realizarea unor pariuri rezidentiale care sa iasa din paradigma locuintelor low-cost, care a dominat piata bucuresteana in ultimii ani, prin explozia de dezvoltari din sudul Capitalei.

„Zona Barbu Vacarescu – Floreasca are un potential foarte bun pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale, argumentele fiind numeroase: proximitatea cladirilor de birouri din zona, in care lucreaza deja mii de persoane cu venituri peste medie, existenta mai multor terenuri disponibile pentru dezvoltare, zona este una linistita si verde, exista un mall in apropiere si cartierele Aviatiei si Dorobanti, aflate in apropiere, sunt cartiere in care locuintele au preturi ridicate. Este deci o zona vasta care se preteaza la dezvoltarea de proiecte rezidentiale, acestea fiind de fapt cea mai buna optiune, tinand cont de dezvoltarea intensa pe segmentele spatiilor de birouri si spatiilor comerciale”, a declarat Gabriel Voicu, directorul divizie new homes a Coldwell Banker Affiliates of Romania.

La ce preturi sunt la vanzare apartamentele din Aviatiei?

Un apartament vechi de 2 camere intr-un bloc construit dupa 1977 intr-un areal de 1 km de statia de Metrou Aurel Vlaicu are un pret mediu de cerere, potrivit instrumentului de sugestie de pret al Imobiliare.ro, de 79.000 euro. Cum arata oferta de locuinte noi in zona?
city point aviatiei

Proiectul rezidential City Point Aviatiei: Al doilea bloc va cuprinde mai multe apartamente de 3 camere

Primul proiect rezidential major demarat in Aviatiei este City Point, dezvoltat de Red Sea Group si Shikun&Binui R.E.D. Demarat in 2013, in cadrul proiectului a fost finalizat deja primul bloc cu 44 de locuinte, vandut 98%, iar cel de-al doilea bloc (foto sus) va fi inaugurat in prima jumatate a acestui an. Cristina Rosca, managing partner al RealTime, compania imobiliara care vinde proiectul, a declarat pentru wall-street.ro ca spre deosebire de primul bloc al proiectului in cel de-al doilea voi fi mai multe apartamente de 3 camere, ca urmare a cererii mari pentru acest tip de apartament in prima etapa. „In prima etapa am gandit doar 2 apartamente cu 3 camere si am avut o cerere mare, au fost primele care s-au vandut. Apoi am mai avut cazuri in care am unit unitati locative. In cea de-a doua etapa vom avea o pondere mai mare pe 3 camere”, a spus Cristina Rosca. In al doilea bloc din proiectul City Point vor fi 50 de unitati locative, iar 40% sunt deja contracte. 18 unitati din cele 50 vor fi apartamente cu 3 camere.

In prezent in City Point, pretul pentru un apartament de doua camere cu o suprafata utila de peste 85 mp este de 85.000 euro cu TVA inclus, redus de la 90.000 euro plus TVA. „Clientii au fost ori persoane care deja locuiau in zona si doreau un apartament nou, ori angajati ai companiilor cu birouri in zona, dar am avut cereri si din partea unor clienti din alte orase care au cumparat pentru copiii veniti la studii in Bucuresti”, a declarat Cristina Rosca. In ceea ce priveste pozitionarea proiectelor rezidentiale din zona, Cristina Rosca spune ca la nivel de pret majoritatea dezvoltatorilor se orienteaza spre middle si upper-middle, desi exista loc si pentru proiecte mici mai scumpe.

Metropolitan Residence Aviatiei: Preturi de la 97.000 euro cu TVA si loc de parcare inclus

Metropolitan Residence Aviatiei

In zona se va finaliza in acest an, in toamna, si proiectul rezidential Metropolitan Residence Aviatiei, dezvoltat de oamenii de afaceri Robertino Georgescu si Dan Dragulin, unii din cei mai activi investitori rezidentiali din criza in zona de sud a Bucurestiului. Metropolitan Residence va avea 195 de locuinte si constructia este deja avansata termenul de finalizare fiind septembrie 2015.

5% din cele 195 de apartamente sunt deja rezervate in proiect potrivit datelor de pe site-ul companiei. „In cazul Metropolitan Residence Aviatiei, preturile apartamentelor de doua camere pornesc de la 97.000 euro cu TVA si loc de parcare subteran inclus, in timp ce pentru 3 camere preturile pornesc de la 135.000 euro cu TVA inclus. Proiectul ar urma sa fie finalizat in toamna acestui an, in prezent unele blocuri fiind cu structura la nivelul 7 din 9, iar altele la etajul 4 din 8”, a spus pentru wall-street.ro Ramona Caprita, manager de proiect la Metropolitan Residence Aviatiei. In proiectul Metropolitan Residence Aviatiei nu exista garsoniere.

Peste 1.000 de apartamente in plan sunt anuntate in zona Barbu Vacarescu-Floreasca

In zona va dezvolta un proiect rezidential si Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis. Ahmet Buyukhanli a declarat la finalul anului trecut ca cel mai probabil in 2015 va incepe constructia proiectului din Barbu Vacarescu, la care se lucreaza la proiectare. Buyukhanli a declarat atunci ca va fi vorba de o investitie de 10 mil. euro si peste 100 de locuinte.

Impact SA a cumparat anul trecut o parte din terenul pe care era Zone Arena pentru a construiun cartier cu 1.000 de apartamente. La finalul anului trecut Lucian Mateescu, CEO Impact, a declarat ca e prematur de estimat cand va demara constructia, fiind intr-un stadiu precoce al pregatirilor, dar ca proiectul este unul dintre punctele pe care dezvoltatorul se va concentra.

Proiectele incep sa apara si la granita, spre exemplu Immofinanz a inclus intr-un plan de reproiectare a zonei Iride si o componenta rezidentiala de cateva sute de apartamente, care ar putea aparea pe harta pe termen mediu.

Competitia? Te uiti la proiecte similare si din alte zone, nu doar din Aviatiei

Cristina Rosca a spus ca in prezent piata iti impune sa analizezi competitia si in alte zone si sa urmaresti proiecte similare si din alte cartiere, care pot reprezenta un competitor. "Dezvoltatorii care au planuri pentru proiecte rezidentiale in zona Barbu Vacarescu – Floreasca ar trebui sa ia in calcul faptul ca zona are acces direct la o statie de metrou – practic, angajatii companiilor care isi au sau isi vor avea sediul in zona Aurel Vlaicu vor avea acces catre alte zone ale orasului cu preturi mai scazute. De aceea nu ar trebui vizati exclusiv angajatii cladirilor din zona ci si cumparatorii obisnuiti din zonele adiacente, precum Floreasca, care are un stoc invechit de apartamente”, a declarat si Gabriel Voicu, directorul diviziei de New Homes al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Andreea Comsa, managing director al Premier Estate, atrage atentia si ca salariul mediu al angajatilor din zona este de circa 3.000 de lei din studiile efectuate, asa ca proiectele care se vor dezvolta nu pot fi foarte scumpe.

Asta nu inseamna insa ca proiectele din zona vor avea preturi similare cu zonele limitrofe Capitalei, din contra pozitionarea va duce la un pret upper medium. „In ceea ce priveste pretul, depinde de suprafete, de finisaje si de pozitionarea in sine. Zona este insa cu o pozitionare mai buna si implicit proiectele vor fi pozitionate pe segmentul upper medium, un segment de piata superior celui din care fac parte proiectele din cartierele clasice”, spune Gabriel Voicu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri