Libraria Carturesti Carusel din centrul istoric al Capitalei, amplasata in una din cele mai frumoase cladiri istorice din Lipscani, va fi deschisa joi. Libraria, situata in primul sediu al Bancii Chrissoveloni din Bucuresti, va include si un bistro la ultimul etaj. wall-street.ro va prezenta in ianuarie 2014 in premiera povestea caruselului de lumina al familiei Chirssoveloni.

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria Carturesti se desfasoara pe sase niveluri insumand 1000mp. Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria se pregateste sa spuna o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala.

carturesti carusel

Cladirea din centrul vechi este detinuta de Jean Chrissoveloni, mostenitorul celebrei familii de bancheri. Imobilul a fost construit in 1860 si cumparat apoi la licitatie de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900. Aici a functionat institutia de credit Crissoveloni in primii ani de prezenta in Bucuresti. Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. “Banca a functionat neincetat cu succes intre 1848 si 1948, cand a fost lichidata de comunisti”, povesteste cu mandrie Jean Chrissoveloni intr-un articol wall-street.ro din ianuarie 2014. Banca a fost infiintata de Nicolas Chrissoveloni, strabunicul lui Jean Chrissoveloni in 1848 in Galati, iar primul sediu al bancii in Bucuresti a fost cel din Lipscani 55.

“In parte din fata pe Lipscani erau ghiseele, iar in spate locuia familia. Exista la etaj o parte ce oferea vizibilitate asupra ghiseelor unde stateau membri familiei si urmareau ce se intampla in banca”, ne povesteste Jean Chrissoveloni. Ulterior Banca Chrissoveloni s-a mutat, iar in imobil a fost magazinul Bazarul Popular, care in perioada comunista s-a transformat in magazinul Familia.

carturesti carusel

Cladirea istorica din Lipscani a fost renovata de mostenitorii familiei cu 1 milion de euro si inchiriata anul trecut de librariile Carturesti, care au amenajat in centrul istoric un spatiu cultural amplu, mizand pe comunicare dintre nou si vechi. "Ne-am structurat propunerea in jurul ideii de comunicare intre vechi si nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lasa loc jocului de lumini si umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasa si diafana a supantelor genereaza dinamica si adauga ritmicitatii si simetriei cladirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel in miscare", au declarat reprezentantii Square One, biroul de arhitectura care a realizat conceptul de la Carturesti.

Printre principalii concurenti Carturesti se numara Humanitas si Diverta.

Sursa foto: Cosmin Dragomir

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri