Un investitor a cumparat, cu un milion de euro, un pachet de locuinte format din 32 de studiouri duble in Cosmopolis. Locuintele au fost cumparate cu scopul exclusiv de a fi inchiriate pentru o perioada de minimum 3-5 ani, randamentul in euro fiind estimat la aproximativ 8% pe an.

“Odata cu cresterea cererii din partea utilizatorilor finali, simtim si o usoara crestere a interesului pentru achizitionarea de locuinte in scop investitional. Nu vorbim de acelasi tip de investitor ca in perioada de crestere economica, care cumpara pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpara locuinte cu scopul exclusiv de a le inchiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar”, declara Gabriel Voicu, director New Homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al Cosmopolis.

O tranzactie similara a fost incheiata in 2013, prin care un investitor a cumparat un bloc, valoarea tranzactiei ridicandu-se la peste doua milioane de euro. Pachetul de locuinte este inchiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de catre clubul de fotbal FC Viitorul, care a ales sa isi cazeze personalul administrativ si sportiv in Cosmopolis in momentul relocarii echipei din Constanta in Chiajna. Randamentul anual al acestei investitii este de 7,8%.

Cosmopolis a prezentat interes si pentru investitorii de talie mai redusa – antreprenori, persoane care ocupa pozitii de top management etc – care au achizitionat 40 de locuinte prin produsul ”Business la cheie”, lansat anul trecut. Principala caracteristica a acestui produs este reprezentata de garantarea chiriei pe un an de zile in eventualitatea neinchirierii locuintelor, aceasta facilitate venind sa raspunda potentialelor temeri ale cumparatorilor privind inchirierea imediata a locuintei achizitionate.

Cu toate acestea, toate locuintele vandute prin ”Business la cheie” au fost deja inchiriate, la niveluri lunare de aproximativ 275 de euro pentru o garsoniera, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu doua camere, aproximativ 450 de euro pentru un apartament cu trei camere si de la 550 de euro pentru o vila. Cei care au cumparat locuinte prin ”Business la cheie” au cumparat pachete formate din doua pana la sase locuinte, randamentele anuale in euro fiind cuprinse intre 8 si 9%.

Investitii de 18 mil. euro in Cosmopolis in 2015

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidentiale din Romania, cu peste 1.700 de locuinte finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numarand aproximativ 3000 de locuitori. Dezvoltarea proiectului va continua si in 2015 prin investitii care se vor ridica la 18 milioane de euro. Vor fi finalizate aproximativ 400 de noi apartamente si vile si va fi continuata dezvoltarea generala a infrastructurii proiectului.

In cadrul proiectului exista deja o serie de facilitati care includ un supermarket operat de Carrefour, gradinita, un parc, o plaja privata pe malul lacului din apropierea ansamblului, sapte piscine exterioare, numeroase terenuri exterioare de baschet si de tenis, farmacie, pizzerie si mai multe terenuri de joaca pentru copii. In plus, locuitorii au transportul asigurat pana la statiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu, si in weekend si pana la Baneasa Shopping City, prin linii de microbuz care circula la un interval de o ora.

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 29.000 de euro + 5% TVA ( in conditiile prevazute de lege) pentru un studio cu o suprafata construita de 49 de metri patrati, de la 48.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 67 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 54.900 de euro + 5% TVA. In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare si vile, cu suprafate care pornesc de la 94 de metri patrati construiti si preturi de la 76.000 de euro + 5% TVA.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, terenuri si investitii. Compania are in prezent 45 de sucursale – cincisprezece in Bucureti si cate una in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bran, Brasov, Campulung, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Rasnov, Satu Mare, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Mures, Turda, Vaslui, Zalau si Zarnesti.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 50 de tari cu 3.800 de birouri si are peste 80.000 de consultanti si brokeri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri