Compania de investitii imobiliare Secure Property Development & Investment (SPDI) din Cipru a atras 8 milioane de euro printr-o oferta publica de actiuni, fondurile obtinute urmand sa fie folosite pentru achizitia de active in Romania, Bulgaria si Grecia, a anuntat astazi compania.

Oferta, prin care SPDI intentiona sa atraga pana la 10 milioane de euro de la investitori, s-a desfasurat intre 11 februarie si 11 martie.
Compania a primit subscrieri valide pentru 23,77 milioane de actiuni, la un pret de 0,25 lire sterline pe unitate, cu 20,6% sub pretul de inchidere din 10 februarie, cu o zi inainte de lansarea ofertei. Actiunile SPDI sunt tranzactionate pe piata alternativa AIM a bursei de la Londra, arata Mediafax.

Fondurile obtinute vor fi utilizate in principal pentru achizitia de active imobiliare in segmentele de retail si comercial din Romania, Bulgaria si Grecia, se arata intr-un comunicat al SPDI. "Succesul ofertei reflecta increderea investitorilor in strategia de crestere si diversificare a companiei. In urma recapitalizarii si restructurarii companiei, in 2011-2013, am efectuat o serie de investitii in Romania si Grecia in 2014, care au transformat in mod semnificativ profilul companiei si au imbunatatit capacitatea de generare a veniturilor. Cu ajutorul noilor fonduri, suntem increzatori ca 2015 va fi un nou an in care vom inregistra progrese insemnate privind dezvoltarea unui portofoliu de proprietati comerciale de calitate in sud-estul Europei, care vor genera randamente crescute", a declarat Lambros Anagnostopoulos, directorul general al SPDI.

Anagnostopoulos a subscris 117.050 de actiuni in cadrul ofertei incheiate miercuri, iar directorul financiar, Konstantinos Bitros, a cumparat 7.894 titluri. Compania cipriota a investit anul trecut peste 20 de milioane de euro in Romania. Prima investitie pe piata romaneasca a fost finalizata in mai 2014 si a vizat preluarea, pentru 12,6 milioane de euro, a parcului logistic Innovations din Clinceni, inchiriat in proportie de 60% de catre compania elvetiana Nestle.

In septembrie, SPDI a cumparat a cumparat 122 de apartamente in patru ansambluri din Bucuresti, a caror valoare neta este estimata la 3,3 milioane de euro, iar o luna mai tarziu a anuntat finalizarea achizitiei sediului Danone din Bucuresti, cladirea EOS Business Park, in schimbul a 5,85 milioane de euro.

SPDI a fost infiintata in iunie 2005 si a vizat, initial, investitiile pe piata imobiliara din Ucraina. In urma recapitalizarii, in 2011, compania si-a extins activitatea la nivel regional, prin investitii in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. De altfel, SPDI si-a deschis un birou in Bucuresti in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri