Carrefour Romania a semnat un contract de inchiriere cu dezvoltatorul suedez Skanska pentru un spatiu de 6.850 mp in cea de-a doua cladire a Green Court Bucharest. Noul contract semnat aduce cladirea B la un grad de ocupare de 61,2%.

Tranzactia a fost intermediata de CBRE, iar mutarea companiei Carrefour va avea loc anul acesta. In plus, in aceeasi perioada, un magazin Carrefour Market va fi deschis in cladirea de birouri. Aproximativ 500 de angajati vor lucra in noul spatiu, in departamente precum: Achizitii, Financiar, Marketing si Logistica. Carrefour reprezinta un chirias important al cladirii B, alaturi de Sanofi si Adecco, care si-au anuntat deja mutarea.

“Carrefour isi relocheaza sediul in noul hub de business al Bucurestiului, vizand o mai buna proximitate cu magazinele sale. Succesul tranzactiei s-a datorat bunei colaborari dintre echipele Skanska, Carrefour, CBRE si Tuca Zbarcea& Asociatii, avocatii nostri.”, spune Anca Damour, property division si corporate affairs director la Carrefour Romania.

Green Court Bucharest: a doua cladire are 18.000 mp

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de Skanska in Romania si este format din trei cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 52.000 mp. Cladirea B, care gazduieste in prezent companiile Sanofi, Adecco si Carrefour, va avea 18.000 mp in 12 etaje supraterane si trei nivele subterane de parcare, cu 315 locuri. Finalizarea constructiei este programata pentru al doilea trimestru din 2015. Green Court Bucharest detine pre-certificarea LEED Gold si ofera numeroase solutii pentru a minimiza amprenta cladirii asupra mediului inconjurator si pentru a reduce semnificativ costurile operationale. Printre tehnologiile se numara fatada dubla si sistemele de iluminat echipate cu senzori de miscare si de intensitate, locurile de parcare speciale si facilitatile pentru biciclete, curtea interioara cu acces gratuit la Wi-Fi si prizele de incarcare pentru masinile electrice vor fi, de asemenea, la dispozitia chiriasilor.

Skanska a vandut prima cladire din proiectul de birouri Green Court Bucharest la scurta vreme de la finalizarea imobilului in toamna anului trecut. Tranzactia de aproximativ 44 de milioane de euro a fost semnata cu compania de investitii in real estate Globalworth Real Estate Investments, condusa de omul de afaceri Ioannis Papalekas, iar finalizarea acordului este programata pentru al doilea trimestru din 2015.

Prima cladire din Green Court Bucharest are o suprafata inchiriabila de 19.500 mp si a fost inaugurata oficial in luna octombrie, 2014. In prezent cladirea este inchiriata in proportie de 91% catre chiriasi precum Schneider Electric Romania, Orange Romania, LS Travel Retail Romania (operatorul conceptului 1 Minute) si Corporate Management Events (operatorul conceptului Best Chef). Cladirea va fi inchiriata complet pana la finalizarea tranzactiei.

Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Skanska Commercial Development Europe dezvolta cladiri de birouri, proiecte logistice si comerciale. Operatiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Ceha, Ungaria, Romania si Polonia. Skanska Commercial Development Europe este impartita in patru companii locale – Skanska Property Republica Ceha, Skanska Property Romania, Skanka Property Ungaria si Skanska Property Polonia. Grupul Skanska are in prezent 58.000 de angajati in pietele pe care activeaza in Europa, Statele Unite si America Centrala. Skanska a inregistrat in 2014 venituri totale in valoare de 145 miliarde coroane suedeze.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga. In Romania, Grupul Carrefour numara 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 9 magazine de proximitate 'Contact' si un magazin de comert online carrefour-online.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri