Un complex hotelier din Neptun-Olimp, un hotel din Arad si unul din Bucuresti sunt, in aceasta ordine, cele mai scumpe unitati turistice scoase la vanzare in Romania, potrivit imobliare.ro, care arata totodata ca pretul cerut de proprietarii primelor zece unitati se apropie de 120 milioane euro.

Clasamentul celor mai scumpe hoteluri si complexuri hoteliere scoase la vanzare, prezentat de spatiicomerciale.ro, include atat unitati de cazare cu traditie de pe litoral, cat si imobile moderne, de pana la patru stele, situate in zona centrala a Capitalei. Pe primul loc in clasamentul celor mai scumpe unitati de cazare din Romania se situeaza un complex hotelier de pe litoral, listat la un pret de 30 de milioane de euro. Situat la 38 de kilometri sud de Constanta, in Neptun-Olimp, acesta este format din trei unitati de cazare (hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic), toate structurate pe parter si sapte etaje, cumuland peste 750 de camere, sustine Mediafax.

In zona centrala din Arad este disponibil la vanzare la pretul de 25 milioane euro un hotel cu o capacitate de cazare de 40 de camere si doua apartamente. Unitatea include un restaurant, o sala de conferinte si una de fitness. Pe locul al treilea este un hotel din zona centrala a Capitalei (Universitate - Magheru), clasificat la trei-patru stele si cu un pret de 18,95 milioane de euro. Structurat pe parter si 13 etaje, imobilul este amplasat pe un teren de 1.100 de metri patrati si dispune de o capacitate de cazare de 127 de camere. Tot in Bucuresti, zona Cotroceni, un hotel clasificat la patru stele, cu o capacitate de cazare de 78 de camere, poate fi achizitionat cu 8,5 milioane de euro. Amplasat pe un teren de 1.800 de metri patrati, acesta este compus din doua corpuri de cladire si include sali de conferinte, bar si restaurant.

In zona Rasnov-Bran, proprietarii unui complex turistic amplasat pe un teren de peste 80.000 de metri patrati solicita un pret de 8,5 milioane de euro pentru cedarea unitatii, potrivit spatiicomerciale.ro. Acesta este format din mai multe corpuri de cladire (vila, pensiune, pensiune-hotel si apartamente), printre facilitati numarandu-se un restaurant-foisor, sala de conferinte, bar-restaurant, un grajd cu cai de rasa si manej. Cu 6,5 milioane de euro poate fi achizitionat un alt hotel in centrul Bucurestiului (zona Unirii), cu o capacitate de 40 de camere. Amplasat pe un teren de 880 de metri patrati, imobilul a fost construit in anul 2000 si cuprinde un restaurant, sali de conferinte si de evenimente.

In Cluj-Napoca, Hotel Sport este scos la vanzare la un pret de 6 milioane de euro. Construit in anul 1981, pe un teren de 6.200 de metri patrati, acesta dispune de 127 de camere si o suprafata utila de aproape 3.800 de metri patrati. Imobilul a fost renovat in 1999 si in 2011-2012 si dispune de restaurant, terasa, sali de conferinte. In statiunea Venus, hotelul Vulturul, cu o capacitate de 206 camere, poate fi cumparat cu 5,5 milioane de euro. Structurat pe 13 etaje, imobilul a fost renovat in anul 2013 si dispune de restaurant, terasa, sali de conferinte si parcare. Un complex hotelier din statiunea Cap Aurora poate fi achizitionat cu 5,2 milioane de euro. Construit in 1973, acesta este format din doua unitati de cazare (Hotel Onix si Hotel Safir).

In statiunea Fantanele, din judetul Cluj, un complex format din doua hoteluri (Bianca si Radu), amplasat pe un teren de circa 63.000 de metri patrati, are un pret cerut de cinci milioane de euro. Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro a depasit de curand pragul de un milion de vizitatori unici pe luna si cuprinde, potrivit datelor proprii, cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national. Spatiicomerciale.ro este un proiect destinat promovarii proprietatilor comerciale dezvoltat de portalul imobiliar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri