Dezvoltatorul imobiliar GTC a vandut centrul comercial Galleria din Buzau, primul mall construit de companie in Romania, grupului de firme Eurosting, care vrea sa redenumeasca proiectul si sa-l repozitioneze pe piata.

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a asistat cumparatorul pentru obtinerea finantarii pentru achizitia centrului comercial. Grupul Eurosting, cu afaceri anuale de circa opt milioane de euro, este activ pe piata romaneasca in domeniul productiei si comercializarii produselor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind controlat de oameni de afaceri romani. GTC a mai vandut unui investitor local si centrul comercial din Suceava, pentru circa 1 milion de euro, noteaza Mediafax.

Centrul comercial Galleria Buzau a fost inaugurat in anul 2008, are o suprafata inchiriabila de 14.000 mp, iar intre chiriasii existenti se numara Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco, Adidas. "Vom prelua toate contractele de inchiriere existente in acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzau va suferi un proces de eficientizare comerciala in perioada imediat urmatoare, inclusiv de repozitionare pe piata si rebranding, astfel incat sa devina o atractie de retail semnificativa in zona", a declarat Mihai Suteu, directorul de comunicare al Eurosting. Divizia de Real Estate a Crosspoint se va ocupa in continuare, in exclusivitate, de repozitionarea centrului comercial pe piata din Buzau, precum si de reconfigurarea mixului de chiriasi ai mall-ului.

Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate.

"Aceasta este prima tranzactie majora in retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate si credem ca anul acesta vom asista la cateva tranzactii semnificative in piata", a declarat Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

GTC a mai incercat sa vanda centrele comerciale detinute in Buzau si Piatra Neamt, insa nu a reusit avand in vedere rezultatele slabe ale acestora.

Mall-urile Galleria Arad si Piatra Neamt, detinute de GTC, au ajuns sa valoreze doar 8 milioane euro, fata de peste 35 milioane euro in 2013, reevaluarea avand la baza ofertele de cumparare primite pentru active, iar complexul de birouri City Gate a pierdut 9,5 milioane de euro intr-un an. Astfel, activele din Romania ale GTC, respectiv complexul de birouri City Gate si centrele comerciale Galleria, s-au devalorizat anul trecut cu peste 36 milioane de euro, la 156,5 milioane de euro, valoare sub cea la care era evaluat doar City Gate in 2013. Cel mai mare actionar al GTC este LSREF III GTC Investments B.V, parte a fondului de private equity american Lone Star Funds, care la sfarsitul anului 2013 a preluat de la grupul israelian Kardan, cel mai important actionar al GTC, un pachet de 27,75% din actiunile companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri