Grupul belgian Atenor a obtinut un credit de 30 de milioane de euro pentru refinantarea primei cladiri din complexul de birouri Hermes Business Campus din zona Dimitrie Pompeiu, a anuntat compania de consultanta imobiliara JLL, care a reprezentat dezvoltatorul in obtinerea imprumutului.

"JLL a decis extinderea gamei de servicii si includerea consultantei in privinta obtinerii finantarilor imobiliare. Rolul nostru este de a gestiona in numele dezvoltatorilor si investitorilor acordul privind finantarea si procesele de due diligence (...). Recent, am finalizat cu succes un nou contract de finantare a datoriei pentru piata imobiliara din Bucuresti. Scopul serviciului de obtinere a finantarilor imobiliare de catre JLL in Romania este de a simplifica procesul pentru contractarea finantarilor si de a conecta investitorii cu potentialii creditori", a declarat Silviana Badea, head of capital markets la JLL in Romania, potrivit Mediafax.

Reprezentantii JLL nu au indicat numele bancii care a acordat finantarea. Potrivit datelor de la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, creditul a fost obtinut de la Garanti Bank, contractul fiind semnat pe 26 februarie cu firma NGY Properties Investment, prin intermediul careia Atenor dezvolta complexul de birouri.

Hermes Business Campus este situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu si reprezinta un complex de trei cladiri de birouri, dezvoltat in etape, cu o suprafata de pana la 75.000 metri patrati. Prima faza a proiectului, de 18.000 de metri patrati, a fost finalizata in primul trimestru al anului trecut, in urma unei investitii de 30 de milioane de euro, si este in prezent 100% inchiriata. Printre chiriasii cei mai importanti se numara Idea Bank (RIB), Lavalin, Luxoft, DB Schenker, e-Value, Xerox si Ambasada Regatului Tarilor de Jos.

A doua faza a proiectului, estimata a fi livrata in primul trimestru din 2016, are deja incheiate contracte de pre-inchiriere. "Segmentele de birouri si retail se bucura de mai mult interes din partea bancilor si fondurilor private pentru acorduri de refinantare si de dezvoltare ulterioara comparativ cu anii anteriori", a declarat Florentina Mitricoaia, capital markets consultant la JLL, responsabila pentru finalizarea acordului.

Grupul belgian Atenor a inceput constructia complexului in 2011, dezvoltarea fiind finantata din fondurile obtinute printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 60 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri