Omul de afaceri Iulian Dascalu, proprietarul Iulius Group, dezvoltatorul mallurilor Iulius, cea mai extinsa retea de centre comerciale de pe plan local, are in pregatire un proiect imobiliar urias langa Iulius Mall Timisoara. Planul Urbanistic Zonal al proiectului, denumit, cel putin pentru moment, Open Ville, care ar urma sa aiba functiuni mixte, incluzand atat spatii comerciale, cat si servicii si spatii de birouri, a fost deja in dezbatere publica, fiind postat pe site-ul primariei Timisoara.

Planul Urbanistic Zonal al terenului pe care ar urma sa se ridice proiectul Open Ville Timisoara permite constructia unor cladiri cu functiuni mixte cu regim de inaltime care variaza de la 3 etaje la 27 de etaje deasupra solului. In proiect se mentioneaza ca majoritatea suprafetei construite, peste 70%, va fi dedicata birourilor, dar proiectul mai prevede si ample suprafete verzi si chiar posibilitatea constructiei unui centru cultural.

Surse din piata spun ca proiectul, care va fi unul certificat verde, va avea un parc de 5 hectare si conceptul va include un traseu pietonal care va face legatura intre ansamblul urbanistic si centrul orasului Timisoara. De asemenea, proiectul este conceput ca un ansamblu imobiliar regional, pe modelul Palas Iasi, care atrage vizitatori si din tarile din apropiere, cum este Republica Moldova. Asemenea, si complexul imobiliar din Timisoara ar avea un concept care isi propune sa fie atractiv pentru tarile invecinate cu Romania in vest, potrivit informatiilor din piata.

PUZ open ville timisoaraPana la aceasta data, oficialii Iulius Group nu au facut nici un fel de prezentare oficiala a planurilor din Timisoara, insa din informatiile din piata avengura proiectului din Timisoara ar fi cel putin similara cu cea a Palas Iasi (foto jos), cea mai mare investitie imobiliara realizata vreodata in afara Capitalei si unul dintre cele mai frumoase proiecte de regenerare urbana din regiune. In PUZ se mai mentioneaza ca pe teren pot fi proiectate 17 constructii multietajate cu functiuni mixte, iar terenul pe care ar urma sa se ridice constructiile este amplasat chiar langa Iulius Mall, ceea ce va permite companiei sa extinda si zona de retail pe care o detine in Timisoara.

Palas Iasi

Timisoara, orasul investitiilor imobiliare de amploare in 2015

In Timisoara a mai demarat in acest an o investitie de amploare, NEPI dezvoltand un centru comercial de 70.000 mp. Fondul sud-african de investitii NEPI, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari de pe piata locala, a demarat in Timisoara lucrarile la un nou mall regional in zona de sud a orasului. O mare parte dintre chiriasii NEPI, prezenti in celelalte centre comerciale din tara, se vor regasi si in proiectul dezvoltat in Timisoara. Unul dintre principalele puncte de atractie al noului mall va fi cinematograful dezvoltat de Cinema City. Multiplex-ul cuprinde in total 14 sali digitale, cu o capacitate sporita, dintre care 1 sala dotata cu tehnologia 4Dx.

Timisoara este unul dintre cele mai sarace orase mari la capitolul malluri. Potrivit unei analize anterioare a DTZ Echinox, in Timisoara exista un stoc de putin peste 330 mp de spatii de retail la mia de locuitori, in contextul in care salariul mediu net depaseste cu mult valorile din alte orase din tara. Prin comparatie, in Suceava sunt peste 1.100 mp de spatii de retail modern la mia de locuitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri