Isaac Hoshen, co-fondatorul Adama, a infiintat o noua compania de dezvoltare imobiliara Hoshen Holdings, prin care a revenit pe piata din Romania cu un proiect rezidential ambitios pe bulevardul Theodor Pallady. Proiectul Reveria Pallady43 ca fi dezvoltat in faze si ar putea cuprinde la final pana la 1.000 de unitati locative. Hoshen nu este singurul investitor care si-a facut revenirea in real estate, saptamana aceasta la targul imobiliar tIMOn, fiind lansat si un proiect rezidential care va fi dezvoltat de Shimon Galon, fostul manager al GTC, in parteneriat cu Gindi.

Hoshen Holdings va demara proiectul rezidential Reveria Pallady 43 in mai acest an, iar constructia primei etape din prima faza va dura circa 12 luni. In prima etapa, Hoshen va construi doua blocuri structurate pe S+P+4 etaje cu cate 34 de locuinte fiecare. Apoi aceasta prima faza ar urma sa cuprinda si un bloc mai inalt. Preturile de lansare in proiect vor incepe de la 45.000 euro plus TVA pentru un studio dublu, cu o suprafata de 45 mp utili. Pentru un apartament de 3 camere in proiect, pretul ar fi de 66.700 euro plus TVA, a spus pentru wall-street.ro, Cristina Rosca, managing partner Real Time.

Per total investitie in cele 3 blocuri care ar urma sa compuna prima faza de constructie se va ridica la 8 mil. euro. Terenul permite insa constructia a pana la 1.000 de apartamente, iar in functie de evolutia pietei si alte faze de constructie sunt in plan. De altfel, Hoshen Holdings are in plan sa demareze si alte investitii pe plan local.

stand real time

RealTime, compania de consultanta imobiliara, cu experienta de 12 ani pe piata imobiliara romaneasca, a fost aleasa de Hoshen Holdings pentru a realiza, in mod exclusiv, serviciile de consultanta, marketing si vanzari. Proiectul rezidential a fost lansat la targul imobiliar tIMOn, care va fi deschis pana pe 19 aprilie in Capital, targ care a marcat revenirea unui alt dezvoltator important in piata, Shimon Galon, fost CEO al GTC, printr-un parteneriat cu Gindi.

O alta revenire majora in real estate: Shimon Galon dezvolta din nou

gvi townGindi Group, compania care a lansat in plina criza un proiect rezidential pe plan local, a carui constructia a fost apoi pusa in stand-by, reia acum investitiile pe plan local in parteneriat cu firma Real-Sol, detinuta de Shimon Galon, fostul sef al GTC in Romania.Astfel, Gindi Group va investi 20 de milioane de euro in constructia proiectul GViTown din Soseaua Vantului din sectorul 3 din Bucuresti. Fondurile pentru dezvoltarea complexului provin din surse proprii ale companiei. Complexul GViTown cuprinde 324 de locuinte si este dezvoltat in parteneriat cu firma Real-Sol, detinuta de Shimon Galon. Constructorul proiectului a fost desemnata compania Danya Cebus, jucator cu experienta pe piata romaneasca imobiliara.

Proiectul GViTown din zona Mihai Bravu va fi dezvoltat in patru faze, in prima etapa urmand sa fie construite 81 de apartamente - studio-uri si apartamente cu 2 camere, pe suprafete incepand de la 50 metri patrati. “Am inceput deja constructia complexului cu ajutorul celor mai experimentati manageri de proiect si constructori si avem incredere ca este un produs bun, bine adaptat pietei romanesti. Este un moment bun ca dezvoltatorii sa reia proiectele incepute in Romania inainte de izbucnirea crizei, avand in vedere ca cererea de locuinte noi este inca uriasa, in timp ce dezvoltarile de calitate au fost modeste in ultimii sase-sapte ani”, spune Shimon Galon.

La tIMOn este prezent cu un proiect nou si dezvoltatorul imobiliar Adama, aflat in prezent in proprietatea Immofinanz, cel mai mare fond de investitii prezent pe plan local. Dezvoltatorul imobiliar Adama, a lansat constructia unui nou complex imobiliar in cartierul Berceni din Bucuresti, cu 77 de apartamente, investitie de trei milioane de euro, care va fi sustinuta din fonduri proprii. Suprafetele apartamentelor din proiectul numit Evocasa Serenia variaza intre 36 metri patrati pentru un studio si 63 metri patrati pentru un apartament de 3 camere, iar preturile pornesc de la 39.900 euro (TVA inclus).

tIMOn 2015, primul targ din 2007 in care lucrurile chiar se misca

timon

"Daca pana acum in zona de dezvoltare rezidentiala exista doar idei sau planuri, anul acesta aceste planuri sunt puse in practica", spune Cristina Rosca, managing partner RealTime. Efervescenta mai mare este observata nu numai ca numar de proiecte rezidentiale noi si numar de noi investitori, ci si efectiv la targ, unde sunt mult mai multe persoane interesate de o achizitie.

Faptul ca piata rezidentiala a ajuns intr-un punct de stabilitate este vizibil si in tipul de oferte de la targul imobiliar. Astfel s-a renuntat la insemnele de reduceri uriase si promotii la tot pasul. Discounturile sunt de doar cateva procente si de obicei discret postate. O alta noutate la targ este faptul ca in unele din proiectele noi deja vedem o orientare mai mare spre apartamente mai spatioase. Apar garsonierele duble, sunt unele investitii care nu includ deloc garsoniere sau ponderea aprtamentelor mari este mai mare.

Sursa foto: Andrada Mihailescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri