Opus Land, dezvoltatorul proiectului rezidential Cosmopolis din nordul Capitalei, are in plan dezvoltarea a circa 500 de noi locuinte, majoritatea apartamente, in acest an si intentioneaza sa dea startul constructiei unui mini-mall si a unei biserici ortodoxe.

Anul acesta in Cosmopolis se vor adauga alte 500 de noi unitati locative in complex, planul turcilor de la Opus Land fiind sa livreze anual cate 400-500 de unitati, spune Ahmet Buyukhanli, managerul companiei pe plan local. Buyukhanli a declarat pentru wall-street.ro ca pana in prezent, in 2015, s-au tranzactionat in Cosmopolis peste 120 de unitati locative, iar tinta de vanzari pentru acest an este de circa 500 de unitati.

Buyukhanli nu exclude nici cresteri de preturi in 2015, managerul mentionand ca se uita atent la piata si pot fi posibile in acest an, avand in vedere dinamica segmentului rezidential si cresteri usoare de preturi. Pe langa vanzari insa, pentru anul acesta Opus Land isi propune si cresterea gamei de servicii din complexul rezidential, care spune Buyukhanli, anul viitor va avea peste 4.000 de locatari. Astfel, in 2015 in Cosmopolis ar urma sa inceapa constructia unui centru comercial de mici dimensiuni. De asemenea, tot pentru anul acesta dezvoltatorii isi propun sa finalizeze demersurile pentru inceperea constructiei unei biserici ortodoxe in complexul imobiliar. Buyukhanli a declarat ca practic va dona un teren Bisericii Ortodoxe pentru constructia unui lacas de cult, iar discutiile au fost deja initiate in acest sens.

In ceea ce priveste proiectul pe care compania il are in lucru in zona Barbu Vacarescu, managerul Opus Land spune ca poarta discutii pentru vanzarea terenului cu un investitor si nu poate da detalii legat de evolutia proiectului in acest moment pentru ca depinde de felul in care se vor concluziona aceste discutii.

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidentiale din Romania, cu peste 1.700 de locuinte finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numarand aproximativ 3000 de locuitori. Dezvoltarea proiectului va continua si in 2015 prin investitii care se vor ridica la circa 20 milioane de euro. In cadrul proiectului exista deja o serie de facilitati care includ un supermarket operat de Carrefour, gradinita, un parc, o plaja privata pe malul lacului din apropierea ansamblului, sapte piscine exterioare, numeroase terenuri exterioare de baschet si de tenis, farmacie, pizzerie si mai multe terenuri de joaca pentru copii. In plus, locuitorii au transportul asigurat pana la statiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu, si in weekend si pana la Baneasa Shopping City, prin linii de microbuz care circula la un interval de o ora.

Cat costa un apartament in Cosmopolis

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 29.000 de euro + 5% TVA ( in conditiile prevazute de lege) pentru un studio cu o suprafata construita de 49 de metri patrati, de la 48.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 67 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 54.900 de euro + 5% TVA. In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare si vile, cu suprafate care pornesc de la 94 de metri patrati construiti si preturi de la 76.000 de euro + 5% TVA.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi. Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli, unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit pana in prezent proiecte incluzand mii de apartamente sau camere de hotel.

De vanzarea Cosmopolis se ocupa compania Coldwell Banker. Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, terenuri si investitii. Compania are in prezent 45 de sucursale – cincisprezece in Bucuresti si cate una in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bran, Brasov, Campulung, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Rasnov, Satu Mare, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Mures, Turda, Vaslui, Zalau si Zarnesti.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 50 de tari cu 3.800 de birouri si are peste 80.000 de consultanti si brokeri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri