Catalina Jigman are o experienta de peste 14 ani in real estate, dintre care 11 ani in CBRE (fosta Eurisko), companie din care a hotarat sa plece in 2012. In mod suprinzator nu pentru a lucra pentru un concurent sau un dezvoltator mare ci pentru a-si repozitiona complet viata. Din piata de real estate nu a disparut complet niciodata, insa a lucrat pentru clienti de suflet, companii pe care le reprezinta de ani intregi si care au continuat sa lucreze cu ea si din postura de profesionist freelancer, fara un brand gigant in spate.

Dupa eliberarea dintr-un job full-time, Catalina Jigman a lucrat in continuare pe proiecte punctuale si a incheiat una din marile tranzactii ale ultimelor ani, inchirierea in Hermes Business Campus a 22.000 de mp de catre Genpact, tranzactie in care ea a reprezentat chiriasul. In total de cand a plecat din CBRE, in toamna lui 2012, Catalina Jigman a intermediat inchirierea a circa 40.000 mp de birouri, din care 7.000 mp in Polonia si a avut in plus alte proiecte strict pe consultanta, iar acest lucru s-a intamplat intr-un ritm si cu un stil de viata cu totul diferit fata de cel de sef de departament de office. "Primele doua ore ale diminetii le dedic copiilor (Catalin Jigman are un baietel de 11 ani si o fetita de 8 ani-n.r.) apoi pana la ora 16:00 ma dedic activitatii de consultant, pentru ca mai apoi dupa 16:00 timpul sa il dedic familiei, prietenilor", povesteste Catalina Jigman. Cea mai mare dorinta a fostei sefe a departamentului de birouri a CBRE Romania a fost, atunci cand a parasit compania, sa reuseasca sa isi recastige timpul pentru ea insasi. Ceea ce a si reusit imbinand profesia, pe care marturiseste ca acum o pratica mai fericita ca niciodata, cu timpul alocat familiei, prietenilor si siesi.

In 2011, Catalina Jigman spunea intr-un articol din proiectul editorial O zi din viata unui manager ca programul de la birou nu este niciodata fix: incepe la ora noua si se termina odata cu ultima sedinta sau intalnire de afaceri. Inchirierea de birouri este un domeniu foarte dinamic, afirma consultantul la aceea data, poti semna un contract dimineata la prima ora, sau chiar tarziu in noapte, dupa ore de negocieri.

Acum programul de munca este mult mai bine definit in timp. Nu a fost usor pentru un profesionist obisnuit sa ii sune constant telefonul, insa autodisciplina si-a spus cuvantul. "Imediat ce am plecat din CBRE, in primele luni, am avut o stare de neliniste. Imi lipsea rutina, telefonul nu mai suna incontinuu. Nu mai trebuia sa ma imbrac si sa fiu la ora X la birou. Insa, incet, incet, lucrurile au inceput sa se miste. Am clienti cu care lucrez de ani de zile si au continuat sa lucreze cu mine", spune Catalina Jigman, care a mentionat ca in total lucreaza cu 5 clienti. "Cand eram in companie nu aveam timp pentru mine, pentru prietenii mei. Veneam de la birou si timpul scurt pe care il aveam il petreceam cu familia", mai spune Jigman, care completeaza " ca profesionist ma simt mai libera si mai fericita ca practic aceasta meserie ca niciodata. Nu mai exista nicio presiune, nicio raportare. Tot ce fac, fac din placere", spune Jigman. "Pentru clienti este foarte important ca omul cu care lucreaza sa le inteleaga nevoile. Reactionez rapid la solicitarile lor, oricand ma pot suna pentru un sfat fara sa simta presiunea unei facturi", a adaugat consultantul imobiliar.

De cand a plecat din CBRE, Catalina Jigman spune ca a avut ocazia sa cunoasca si inteleaga si alte piete imobiliare, studiind pietele din Polonia, Cehia, SUA, Irlanda sau Scotia. "Am discutat cu multi agenti din afara si m-a surprins cat de normal este pentru ei sa colaboreze cu orice agentie sau consultant din lume. La noi exista tendinta de a pastra o oarecare distanta", spune Catalina Jigman. Consultantul mentioneaza ca mai reprezinta in piata locala si cativa proprietari, lucrand in special pe proiecte mici pentru ca un proiect mare ar inseamna si o echipa ceea ce ar presupune renuntarea la stilul de viata pe care si l-a format in ultimii ani. "Colaborez cu alte agentii din piata foarte multi si imi doresc asta in proiectele pe care le reprezint", spune ea. Catalina Jigman este de altfel o adepta a colaborarii in agenti si vorbeste cu foarte mult entuziasm de acest subiect, sperand sa vada si pe piata locala din ce in ce mai multa deschidere.

Catalina Jigman

Catalina Jigman mai spune ca odata cu aceasta schimbare si faptul ca acum lucreaza doar din placere a observat si o schimbare de atitudine a proprietarilor si chiriasilor fata de ea. "Se deschid mult mai mult atunci cand discuta cu mine, care fac asta din placere. Personal, acum imi place de zece ori mai mult ceea ce fac", mai spune Jigman.

Despre decizia de a renunta la pozitia in CBRE, Catalina spune ca nu o regreta, mai ales ca vede rezultatele pe plan profesional si fara un brand mare in spate. A reusit sa imbine activitatea de consultanta cu o viata personala bogata. Printre activitatile pe care le-a inceput de cand a renuntat la jobul full-time este golful, sport pe care il practica acum cu dedicare atat ea, cat si sotul ei, si au deja casa plina de trofee. "Este un sport in care se pune foarte mult accentul pe corectitudine. Nu ai un arbitru, iar la final iti duci singur scorul. Pe terenul de golf am intalnit multi actuali si viitori parteneri de business. Motivul pentru care este foarte usor sa legi relatii in zona de afaceri pe terenul de golf este ca pe terenul de golf iti arati adevaratul caracter. Am recomandat si altor agenti din piata sa inceapa sa practice acest sport", spune Catalina.

In plus, ambitia de a performa, pe care orice profesionist o are este pentru Catalina Jigman implinita si prin acest sport, iar principala motivatie este bucuria copiilor ei atunci cand vad ca mama a castigat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri