Skanska, unul dintre cei mai mari constructori si dezvoltatori imobiliari din Europa, ia in calcul intrarea si pe segmentul de infrastructura in Romania, o piata cu un potential de dezvoltare foarte ridicat, mai ales ca tara noastra va numara la finalul acestui an putin peste 700 de kilometri de sosea, cu mult sub alte state dezvoltate atat din regiune, dar mai ales fata de Vest.

"Lucram in momentul de fata la proiecte de infrastructura in regiune, Polonia si Cehia fiind piete unde avem proiecte in derulare si unde 70% din business este concentrat pe acest segment. Ne dorim sa intram si pe zona dezvoltarii de proiecte in infrastructura la nivel local, fiind pe lista noastra de prioritati pentru viitor", a declarat Richard Burleigh, presedinte Skanska Construction Romania, in cadrul unui eveniment dedicat pietei constructiilor si organizat de catre Ziarul Financiar.

Potrivit lui Burleigh, Skanska si-a facut planuri mari pe piata locala, asta dupa ce a petrecut mult timp analizand oportunitatile de aici, cu mult inainte de a intra efectiv pe plan local, in 2011.

"Skanska vine cu bani proprii pentru orice investitie si nu apelam la credite. Ne supunem riscurilor, iar pana in prezent avem deja un proiect de succes. Ne uitam in continuare, desigur, la achizitii de terenuri si vrem sa achizitionam noi spatii in Bucuresti. Noi privim piata ca pe un maraton. Vrem sa fim aici pe termen lung si nu vedem aceasta competitie din piata ca pe un sprint. (...) Este clar o nevoie de a ne diversifica potofoliul. Momentan suntem limitati de resursele pe care le avem la nivel local si ne dorim sa ne implicam in proiecte pe care le putem livra. Este un mediu in care este greu sa te incadrezi la timp si sa realizezi totul perfect, iar acest lucru inseamna sa poti spune nu", a conchis presedintele diviziei de constructii a Skanska.

Skanska a investit pana in prezent circa 80 de milioane de euro in proiectul de birouri Green Court Bucharest din zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Green Court Bucharest este un complex de birouri clasa A ce ofera un spatiu total de 52.000 mp, in 3 cladiri, fiecare cu 12 etaje si 3 nivele de parcare subterana. Green Court Bucharest ofera si parcare si facilitati pentru biciclisti (vestiare si dusuri) sau curte interioara cu Wi-Fi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri