Broadhurst Investments Limited, fond de investitii administrat de Siminel Andrei, prin compania BIL Giulesti Proprietati, pe care o detine in proportie de peste 91%, a vandut terenul din Pallady 57 catre IKEA, o tranzactie de zeci de mil. euro.

Terenul de pe bulevardul Th. Pallady 57 cumparat vineri de compania suedeza IKEA a fost detinut de Broadhurst Investments Limited prin compania BIL Giulesti Proprietati. Broadhurst Invetments Limited este un fond de investitii detinut de americanii de la NCH, companie ale carei operatiuni din Romania sunt conduse de Siminel Andrei.

Oficialii IKEA au anuntat ca au cumparat vineri terenul din Th. Pallady, nr. 57 fara a mentiona cumparatorul. Contactati de wall-street.ro acestia au precizat doar ca este vorba de o societate comerciala romaneasca. Din datele existente insa, terenul de la aceea adresa este detinut de Broadhurst Investments Limited, acolo fiind platforma industriala Anticorosiv.

Astfel, compania BIL Giulesti Proprietati a transmis o cerere de desfiintare constructiilor de pe terenul situat pe Th. Pallady, nr. 57, in martie acest an catre Agentia pentru Protectia Mediului. De asemenea, pentru terenul din Th. Pallady 57 exista din 2012 un PUZ pentru o componenta de retail si o cladire de 25 de etaje. La aceea data proprietarii terenului erau companiile Proprietati Est, Paladium Building si Valm Arini, care au fost absorbite la finalul lui 2013 de catre BIL Giulesti Proprietati.

Oficialii IKEA nu au mentionat valoarea tranzactiei, insa anul trecut un teren de dimensiuni similare in aceeasi zona a fost vandut pentru o suma estimata la 10-15 mil. euro.

"Terenul a fost achizitionat direct de catre IKEA Romania de la o societate romaneasca. Nu avem inca Plan Urbanistic Zonal pentru constructia magazinului, asa ca vom incepe procesul de documentatie pentru obtinerea tuturor aprobarilor. Urmatorii pasi pentru noi sunt obtinerea certificatului de urbanism si demararea procesului de obtinere a PUZ. Abia apoi vom depune documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire la Primaria Sectorului 3. Ne-am dorit sa facem noi acesti pasi si sa ne ocupam de toate detaliile de care avem nevoie, pentru a veni cat mai bine in intampinarea consumatorilor", au spus pentru wall-street.ro oficialii IKEA.

Cand ar putea demara constructia? "Suntem la inceput de drum, tocmai am cumparat terenul. Ca pasi urmatori, ne vom axa pe obtinerea tuturor aprobarilor necesare pentru construirea si deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA. Un lucru este clar: noi vom pregati temeinic intreaga documentatie necesara, pentru a raspunde tuturor cerintelor tehnice. Si, bineinteles ca, pe masura ce vom avea noutati, le vom face publice", au adaugat reprezentantii IKEA.

Broadhurst Investments Limited, vanzatorul unora din cele mai mari terenuri

Printre terenurile vandute de fondul de investitii se numara cel al fabricii Electroaparataj, pe care a fost dezvoltat Mega Mall, dar si fostele fabrici Tricodava si Electrotehnica. Fondul de investitii este unul din principalii investitori din Romania.

Sursa foto: Ikea/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri