Pretul mediu solicitat de proprietari la nivel national pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare s-a majorat in primul semestru cu 4,7% fata de decembrie 2014, la 933 euro pe metru patrat, Bucurestiul fiind singurul oras mare in care locuintele s-au ieftinit, potrivit imobiliare.ro.

"In primul semestru al anului, conform datelor Imobiliare.ro, pretul mediu cerut la nivel national pentru apartamentele scoase la vanzare (noi si vechi) s-a majorat cu 4,7%, de la 891 de euro pe metru patrat la finele lui decembrie 2014, la 933 de euro pe metru patrat la sfarsitul lui iunie 2015. Dupa trei luni de scumpiri (ianuarie, februarie si martie) si doua de ieftiniri (aprilie si mai), in luna iunie preturile s-au majorat cu 0,5%, de la 928 de euro pe metru patrat. Fata de jumatatea anului trecut, cand Indicele Imobiliare.ro se situa la 904 euro pe metru patrat, valoarea actuala este cu circa 3% mai mica", se arata intr-un comunicat al portalului, citit de Mediafax.

Bucurestiul este singurul mare oras dintre cele analizate in care apartamentele s-au ieftinit in perioada mentionata - comparativ cu nivelul mediu de 1.066 de euro pe metru patrat atins in decembrie 2014, indicele imobiliare.ro a consemnat un recul de 1,8%, la 1.047 de euro pe metru patrat. In iunie a avut loc o scadere de 0,9% fata de luna anterioara. Declinul din ultimele sase luni a fost sustinut exclusiv de segmentul locuintelor noi, care s-au depreciat, in medie, cu 7,2%, la 1.063 de euro pe metru patrat. Apartamentele din blocurile vechi s-au scumpit cu 2,1%, la 1.032 euro pe metru patrat.

Cluj-Napoca se situeaza pe primul loc in clasamentul scumpirilor consemnate in ultimele sase luni, cu un avans de 7,1%, de la 948 la 1.015 euro pe metru patrat. In iunie, vanzatorii clujeni si-au majorat pretentiile cu 0,4%. Locuintele vechi s-au scumpit cu 5,9%, la 1.083 de euro pe metru patrat, iar cele noi s-au apreciat cu 10,3%, la 951 de euro pe metru patrat.

In Constanta, apartamentele scoase la vanzare (noi si vechi) au consemnat la sase luni un avans de 5,3%, la 901 euro pe metru patrat, in Timisoara majorarea a fost de 4,7%, la 887 euro pe metru patrat, in Iasi - 3,5%, la 838 de euro/mp, iar in Brasov de 2,9%, la 865 euro/mp.

Sursa foto: Apartment Building/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri