Dinamica activitatilor economice, in special in Bucuresti, genereaza o cerere de spatii de birouri in cladiri construite cu destinatie speciala, acoperita, in prezent, doar la circa 70% din necesar, a declarat Zohar Yigal, manager general al companiei AlfaRom Holding.
"Primul imobil de birouri construit de compania AlfaRom in Romania, o investitie de 2,5 milioane euro, va fi finalizat la inceputul anului 2007. Cladirea, amplasata la intersectia strazilor Ghita Padureanu si Johann Strauss, cu regim de inaltime S+P+3E+4r, a fost inceputa in februarie 2006, ca urmare a cererii insemnate de spatii in interiorul orasului, in special in astfel de cartiere, precum Floreasca. Este vorba de un imobil de birouri de clasa B, dar cu dotari interioare de clasa A. Spunem ca este incadrat in clasa B din cauza numarului redus de spatii de parcare pe care ni l-a permis amplasamentul, dar si din cauza regimului de inaltime. De altfel, tinand cont de standardele mondiale, in Bucuresti doar trei-patru cladiri pot fi inregistrate corect in clasa de calitate A si A plus", a precizat Zohar Yigal, citat de Rompres.

Imobilul va avea o suprafata totala construita de 1.890 metri patrati (inclusiv garaj si spatii tehnice in subsol), cu o amprenta la sol de 281,50 metri patrati si va dispune de o arie utila totala de 1.584 metri patrati. Subsolul este destinat parcarii si spatiilor cu utilitate tehnica necesare functionarii sistemelor sanitare, a celor de incalzire, ventilare, iluminat. Chiria, conform calculelor preliminare, va fi de 17-18 euro pe metru patrat, fara TVA. O parte din cladire ar putea fi vanduta de dezvoltatorul proiectului, AfaRom Holding urmand a ramane in patrimoniul companiei pentru inchiriere.

Tranzactiile de pre-inchiriere a spatiului aflat in constructie raman o caracteristica a pietei. Stabilitatea economica ofera clientilor posibilitatea sa isi stabileasca strategii de lunga durata pentru piata locala si, prin urmare, sa semneze contracte de inchiriere pe o perioada mai mare. Acest fapt este avantajos pentru ambele parti implicate, intrucat, in acest caz, chiriasii beneficiaza de un nivel mai scazut al chiriilor, iar proprietarii isi creeaza conditii mai bune de vanzare a cladirii in viitor.

In prezent, chiriile pentru un imobil de birouri se situeaza intre 16 si 24 de euro pe metru patrat. Bucurestiul a urcat in 2006, conform unor studii efectuate de CB Richard Ellis (CBRE), 15 pozitii, ajungand pe locul 63 in topul celor mai scumpe orase in ceea ce priveste chiriile pentru spatiile de birouri de calitate. Astfel, pentru prima jumatate a anului 2007 se estimeaza o crestere a ofertei de spatii de birouri noi cu aproape 225.000 de metri patrati, iar proiectele de clasa B vor reprezenta doar 20% din piata.

AlfaRom Holding, cunoscuta pentru investitiile in zona rezidentiala atat in Bucuresti, cat si in tara, ia deja in calcul investitii noi pe segmentul pietei de birouri, in special pentru orasele mari care devin atractive ca poli economici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri