IKEA a decis unde va fi al doilea magazin

IKEA a decis unde va fi al doilea magazin

IKEA Romania a cumparat in luna iunie terenul destinat construirii celui de-al doilea magazin din Romania, elucidand astfel misterul care sta pe buzele tuturor de ani: unde va fi a doua unitate a retailerului. IKEA a achizitionat pentru al doilea magazin un lot in Theodor Pallady de la Broadhurst Investments Limited. Decizia IKEA de a merge in estul Bucurestiului va creiona si mai mult ca destinatie de retail acea zona, dar va dinamiza si investitiile in alte segmente cum ar fi rezidentialul, mai ales ca in zona exista metrou.

Sursa foto: IKEA/Shutterstock.

Papalekas a cumparat fabrica Automatica

Papalekas a cumparat fabrica Automatica

Rezidentialul din zona Floreasca devine din ce in ce mai interesant, iar anul viitor Ioannis Papalekas are in plan constructia unui proiect rezidential in zona Calea Floreasca la fosta fabrica Automatica, pe care a achizitionat-o recent. Va fi un proiect middle upper care va include turnuri cu locuinte.

Tot in zona, in toamna lui 2014, si dezvoltatorul imobiliar Impact a achizitionat un teren pentru a dezvolta locuinte circa 1000 de locuinte.

Industrialul, domeniul "fierbinte": P3 a preluat Europolis, NEPI face un fond de investitii special

Industrialul, domeniul "fierbinte": P3 a preluat Europolis, NEPI face un fond de investitii special

Compania ceha CTP a achizitionat parcul logistic Cefin Arad si parcul Mercury Logistics Park din Bucuresti in acest an. Tot in 2015 s-a inchis si tranzactia prin care portofoliul logistic al CA Immo a fost cumparat de P3, iar NEPI a anuntat ca va lansa un fond dedicat sectorului industrial.

Si Ioannis Papalekas si-a manifestat apetitul pentru investitii logistice. Cea mai mare tranzactie pe acest segment este preluarea proiectului Timisoara Airport Park.

Fabrica de Bere Grivita cumparata de Ionut Dumitrescu

Fabrica de Bere Grivita cumparata de Ionut Dumitrescu

Orhideelor a devenit de asemenea o zona de urmarit printr-o serie de planuri de dezvoltari de birouri. Una din tranzactiile care au readus din nou in vizor zona este achizitia fabricii de Bere Grivita de Ionut Dumitrescu in prima parte a anului trecut pentru dezvoltarea de spatii de birouri. Recent, Capital a scris ca Geo Margescu, Ionut Dumitrescu si Johny Jabra si-au pus la comun proprietatile sub brandul Forte Partners, entitate care are in portofoliu 15 proprietati. In total, Forte Partners au in plan dezvoltarea a peste 90.000 mp de birouri in zona Orhideelor.

De la aceea tranzactie si alte companii au anuntat investitii in birouri in zona si au tranzactionat terenuri, astfel incat zona se prefigureaza a deveni un nou pol de birouri.

CA Immo este o alta companie importanta care vrea sa dezvolte birouri in zona Orhideelor, iar Ion Radulea a anuntat ca va incepe o noua faza din Sema Park.