White Star, firma fondata de un fost manager al AIG/Lincoln, a achizitionat compania de dezvoltare si management cunoscuta sub numele AIG/Lincoln de la AIG.

AIG a anuntat ca au fost vandute catre White Star 100% din actiunile companiei de management cunoscuta anterior sub numele de AIG/Lincoln. In urma tranzactiei cu White Star, compania de management este redenumita “White Star Real Estate LLC”. AIG va detine in continuare participatia majoritara in activele imobiliare si intra intr-un contract pe termen lung cu White Star privind managementul activelor si proprietatilor.

In acest an, inainte de aceasta tranzactie, AIG a cumparat toate participatiile detinute de Lincoln Property Company in compania de management si in activele imobiliare.

Incepand cu anul 1997, compania de management AIG/Lincoln a condus peste 50 proiecte de dezvoltare finalizate, reprezentand un volum total de peste 2,5 milioane metri patrati de spatii de birouri, comerciale, logistice si rezidentiale. In plus, compania furnizeaza servicii de property management pentru clienti care acopera o suprafata totala de peste 1,6 milioane metri patrati de proprietati comerciale.

White Star este condusa de Brian Patterson, care a fost pana recent managerul operatiunilor companiei AIG/Lincoln in Polonia si Rusia. Partenerii Neil Veitch, Miroslav Szydelski, Steven Tichy, Janos Gardai si Bartosz Prytula, care au in medie o experienta de peste 15 ani in AIG/Lincoln, vor continua sa conduca echipele. White Star va continua sa initieze si sa dezvolte proiecte imobiliare de birouri, spatii comerciale, spatii logistice si rezidentiale pe pietele CEE. In plus, White Star va continua sa dezvolte serviciile de property management pe aceste piete si sectoare de activitate. AIG si White Star isi propun sa investeasca impreuna in achizitia si dezvoltarea unor poiecte noi in tarile CEE.

In privinta achizitiei, Kevin Reid, director general pentru Europa al AIG Global Real Estate, a spus ca “ detasarea acestei platforme de management ne va permite sa ne concentram pe cresterea investitiilor noastre in Europa, in parteneriat cu White Star Real Estate si alti asset manageri de top”.

“Suntem incantati ca AIG a fost de acord ca actuala echipa de conducere sa cumpere compania pe care am construit-o impreuna cu AIG in ultimii 18 ani. Acest lucru permite companiei sa pastreze aceleasi echipe si sa mentina o continuitate totala a serviciilor furnizate numerosilor nostri clienti, inclusiv AIG. In timp ce vom continua sa lucram strans cu AIG, in acele sectoare ale pietei care nu sunt in atentia AIG noi vom initia proiecte de dezvoltare impreuna cu alti parteneri investitionali", a spus Brian Patterson, fondator al White Star Real Estate.

Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.

AIG Global Real Estate, fondata in 1987, cuprinde un grup de companii internationale din cadrul AIG care investeste in domeniul imobiliar si administreaza active imobiliare pentru clienti si companii membre ale grupului AIG de pe tot globul.

White Star Real Estate este divizia de imobiliare a grupului White Star. White Star Group este o companie holding infiintata pentru a furniza servicii de management imobiliar si pentru a face investitii imobiliare si de capital in principal in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri