Stefan Tudos, leasing manager in cadrul Genesis Development, cel mai mare proprietar roman de birouri, a povestit pentru wall-street.ro cum vede piata birourilor in 2015, dar si pe ce se bazeaza o relatie buna chirias-proprietar.

Stefan Tudos va fi speaker pe 10 septembrie la conferinta (RE)Construct, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Genesis Development si Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Stefan Tudos are peste 10 ani experienta in finante si management al relatiilor cu clientii. In aceasta perioada, a lucrat pentru unele din cele mai mari companii din Romania, printre care Citibank, ABN Amro sau Medicarom Group. Din 2008, Stefan Tudos s-a alaturat Genesis Development, compania care detine parcurile de birouri West Gate si Novo Park.

In cadrul discutiei din studioul wall-street.ro, Stefan Tudos a punctat cum vede evolutia pietei de birouri, dar si care este secretul dezvoltarii unei relatii puternice chirias-proprietar. Mai jos va redam punctual cateva din principalele declaratii din interviu.

  • Piata de birouri este dinamica, in crestere, chiar daca nu exponentiala, este o crestere sanatoasa, avand in vedere tranzactiile pe care le-am vazut in acest an.
  • Poate cererea de inchirieri nu tine tot timpul pasul cu dezvoltarile, dar stocul de birouri clasa A din Bucuresti este la 1.100-1.150 mp la mia de locuitori, iar in alte tari din regiune acesta ajunge la 1.900, deci un gap substantial, ceea ce pentru un investitor este un semnal ca exista loc pentru noi dezvoltari.
  • Cel putin 35% din chiriasii nostri au crescut, iar in unele cazuri sunt cresteri substantiale, lucru care vorbeste despre atractivitatea Romaniei.
  • Noi suntem in businessul de property: interesul nostru nu este sa umplem cladirea si apoi sa vindem cat mai repede. In cazul nostru, dupa ce punem chiriasii in cladire putem spune ca am facut doar jumatate din treaba, abia apoi incepem sa ne ocupam de partea de servicii si sa construim o relatie cu ei.
  • Accesibilitatea este esentiala, as putea spune ca discutam de doua tipuri de business: birourile cu acces la metrou si cele care nu au acces la metrou. Ambele noastre parcuri se incadreaza in categoria celor cu acces la metrou.
  • Strategia grupului nostru este de a creste, dar unul din secretele succesului este ca am avut o pozitie conservatoare. Vom incepe o noua dezvoltare la momentul potrivit
  • Nu as putea spune ca numarul mare al dezvoltarilor din zona Barbu Vacarescu Floreasca va avea un impact important pe chirii.Nivelul chiriilor este dat de cerere si oferta. Chiar daca sunt multe dezvoltari in zona si cererea aici este ridicata. Mai mult as vedea o problema pe partea de infrastructura in zona, decat pe partea de chirii.
  • Zona de vest se contureaza ca o alternativa pentru zona de Nord si proiectele noi anuntate reflecta aceasta tendinta.
  • Avem in vedere o imbunatatire continua, noi investim permanent in parcurile de birouri pentru a le mentine la cele mai inalte standarde.
  • Respectul, este principalul cuvant cheie pentru dezvoltarea unei relatii puternice intre un proprietar si un chirias.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri