Logicor Europe, subsidiara grupului american de investitii Blackstone, negociaza preluarea portofoliului de spatii de logistica al companiei austriece Immofinanz, inclusiv din Romania, in valoare totala de 550 de milioane de euro, relateaza Bloomberg.

Immofinanz vrea sa vanda activele din domeniul logisticii pentru a se concentra pe activele de retail si spatiile de birouri. Portofoliul de logistica este concentrat in proportie de 70% in Germania, restul activelor fiind in Polonia, Ungaria, Slovacia, Romania si Rusia. Grupul Blackstone a cumparat agresiv active pentru consolidarea portofoliului in sectorul logisticii, pe care l-ar putea vinde sau lista la bursa in 2016, potrivit Mediafax.

Immofinanz a anuntat in luna august ca negociaza cu mai multi potentiali investitori vanzarea portofoliului de spatii logistice, proprietati cu o suprafata inchiriabila de circa 1 milion de metri patrati si proiecte in dezvoltare, mai multe dintre acestea fiind localizate in Romania.

Compania austriaca detine in Romania spatii logistice in Ploiesti, Pantelimon (langa Bucuresti) si Timisoara, dar si proiecte in dezvoltare in Bucuresti, Sibiu si Brasov. Fondurile obtinute vor fi investite in achizitii si dezvoltarea proiectelor companiei pe segmentele de birouri si retail, Immofinanz urmand sa se concentreze pe pietele cheie din Austria, Germania si Polonia.Immofinanz a raportat o pierdere de 361,4 milioane de euro pentru anul fiscal incheiat la 30 aprilie, rezultatul negativ fiind determinat in principal de situatia economica din Rusia, care a condus la reevaluarea in scadere a unor proprietati.

Immofinanz are in Romania operatiuni si pe segmentele de spatii de birouri si retail. Pe langa Iride, cel mai mare park de afaceri din Romania, Immofinanz mai detine in Bucuresti cladirile de birouri Victoria Park si Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz detine Euromall Pitesti, Polus Center Cluj, Gold Plaza si Maritimo Shopping Center.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare din Europa, activitatea de baza a grupului consta in achizitia si managementul investitiilor in proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Immofinanz este activa pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri