Cand vine vorba de a cumpara casa perfecta, nu poate exista un model care sa se potriveasca tuturor. Daca, pana nu demult, apartamentele ceausiste reprezentau singura alternativa, explozia de ansambluri rezidentiale a schimbat cu mult oferta.
Un cuplu tanar care planuieste intemeierea unei familii in viitorul apropiat va opta pentru o casa in suburbii, cu o curte spatioasa pentru copii si neaparat un caine zburdalnic, care sa intregeasca peisajul. Pentru un intelectual singur, care nu sta prea mult pe acasa, un apartament micut, cu costuri reduse la intretinere, va deveni casa ideala. Un cuplu de varstnici va gasi cu siguranta resedinta perfecta intr-o comunitate a carei oferta de servicii si activitati le este destinata.

Lifestyle

Singurul lucru pe care il au in comun aceste categorii de cumparatori este apartenenta lor la un trend din ce in ce mai vizibil pe piata imobiliara romaneasca. Este vorba despre persoanele care se ghideaza in alegerea locuintei dupa un anumit lifestyle, nu doar dupa costurile pe care le implica. Din fericire, piata de astazi ofera locuinte capabile sa satisfaca orice dorinta, de la traditionala casa pentru o singura familie la blocuri, ansambluri sau case din centrul orasului.

In timp ce unele persoane au o imagine clara asupra locuintei care sa raspunda nevoilor familiei, in cele mai multe cazuri se asteapta oferta pietei. Cei care se ghideaza dupa un anumit stil de viata vor sti inainte de a incepe cautarile daca planuiesc o familie, daca primesc des vizitatori care sa ramana peste noapte, daca vor avea nevoie de o camera destinata distractiei sau daca o gradina mare i-ar avantaja.

Beneficiile unui plan bine inchegat nu sunt vizibile doar din momentul in care proprietarii se muta in casa cea noua, ci sunt un plus in a economisi timpul de cautare. Odata cerintele bine punctate, agentul imobiliar va face o selectie, iar viitorul proprietar va vizita doar acele locuinte care raspund pretentiilor sale.

O casa cu personalitate

Primul pas in alegerea casei potrivite este, conform specialistilor americani citati online de AOL, evaluarea propriei personalitati. Daca viitorul cumparator este o persoana ordonata, careia ii va placea ca atunci cand priveste pe fereastra sa vada gazonul proaspat taiat, un ansamblu rezidential ii va satisface cu siguranta dorinta. Pentru persoanele care vad casa ca un refugiu, unde sa se relaxeze in liniste, caminul ideal ar putea fi la periferie, departe de zonele aglomerate.

Daca zgomotul orasului nu reprezinta un impediment, atunci un apartament in centru poate fi cea mai buna optiune. Traficul aglomerat, infrastructura si implicit timpul petrecut in masina in fiecare zi sunt probleme demne de luat in seama. Multi cumparatori aleg un anumit cartier pentru ca lucreaza in acea zona sau pentru ca acolo locuiesc parintii sau majoritatea prietenilor.

Oferta pietei

Prima imagine a majoritatii asupra unei case este modelul clasic, casa singulara ridicata pe propriul lot. Aceasta reprezinta cea mai buna alegere pentru cei care vor sa aiba libertate deplina asupra modului de ingrijire, de amenajare si asupra costurilor de intretinere.

Impedimente precum preturile mari si cheltuielile de intretinere destul de ridicate nu sunt prezente cel mai adesea la persoanele cu o clara viziune asupra viitoarei proprietati. In acest caz, proprietarii vor pune accentul pe sentimentul de proprietate. Nici rentabilitatea investitiei nu este insa ignorata. Proprietarul unui apartament dintr-un bloc de locuinte este privilegiat din punct de vedere al costurilor de intretinere. Prin impartirea spatiilor de parcare, a locurilor de recreere, a gradinii, proprietarii economisesc sume substantiale. De obicei mult mai mici decat o casa, apartamentele ofera mult zgomot si intimitate redusa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri