Inaugurat in primavara acestui an, proiectul Coresi din Brasov se poate dovedi un succes dupa cum il descriu si oficialii Immochan, asta dupa ce in prima jumatate de an de activitate in orasul din centrul tarii peste 4 milioane de client i-au trecut pragul, iar vanzarile chiriasilor, fara a lua in calcul ancora Auchan Coresi au depasi pragul de 25 de milioane de euro.

“Cifra de afaceri realizata de comercianti, cu exceptia Auchan, la 6 luni, s-a ridicat la peste 25 milioane de euro. Daca ne vom raporta la metru patrat si la faptul ca suntem in Brasov, vorbim de cifre exceptionale. Tot din datele pe care le detinem, 55% din clientii care trec pragul centrului commercial revin”, a declarat Tatian Diaconu, director general Immochan.

Intrebat de wall-street.ro daca succesul din primele sase luni va schimba in vreun fel si asteptarile in ceea ce priveste incasarile din chirii, Tatian Diaconu spune ca se asteapta la o crestere a acesteia, peste estimarile initiale anuntate in primavara acestui an.

“Azi, daca ne uitam la ultimele 6 luni, putem vorbi de peste 4 milioane de vizitatori. Proiectia initiala pare azi un obiectiv deja realizat, avand in vedere ca perioada de iarna in Brasov este una propice activitatilor indoor. In urmatoarele 6 luni ne asteptam la un trend pozitiv. Va fi o crestere. Ne asteptam ca fluxul de clienti sa se mareasca o data cu venirea sezonului rece, lucru care va face ca vanzarile sa creasca in mod direct. Vom depasi pragul de 6 milioane de euro incasari din chirii in primul an de activitate”, a raspuns Tatian Diaconu intrebarii wall-street.ro.

In momentul de fata aproximativ 98% din suprafata totala inchiriabila a centrului comercial este ocupata, Immochan fiind in discutii avansate pentru alte cinci locatii – printre care o banca, dar si noi restaurante.

Coresi Brasov este cel mai mare centru comercial si de entertainment din centrul tarii., avand o suprafata totala inchiriabila de circa 45.000 de metri patrati. Proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov a demarat inca din urma cu trei ani de zile, cand Immochan a achizitionat aproximativ 100 de hectare din fosta platforma industriala Tractorul, insa constructia efectiva a centrului comercial a inceput in urma cu un an de zile.

La inaugurarea centrului comercial din Brasov, Tatian Diaconu, director general Immochan, sustinea ca ceea s-a realizat la Brasov este in primul rand o dezvoltare urbanistica. "In urma cu trei ani de zile, pe 12 aprilie 2012, grupul Auchan a decis sa investeasca in Romania, in conditiile in care alti investitori plecau din tara. Am decis sa investim la Brasov, prin achizitia a 100 de hectare. Astfel, Immochan a achizitionat 8% din suprafata disponibila a orasului. (...) Nu este suficient sa cumperi un teren si sa lasi sa creasca sa creasca buruieni pe el. Dezvoltatorii se impart in doua mari categorii: cei care promit si cei care fac", a precizat Tatian Diaconu.

Potrivit informatiilor companiei, investitia in prima faza a proiectului Coresi din Brasov s-a ridicat la circa 60 de milioane de euro.
Pentru brasoveni, Coresi Shopping Resort este al doilea proiect in materie de shopping, dupa Unirea Shopping Center, proiect detinut de omul de afaceri Dan Adamescu. In Brasov, o zona foarte importanta shopping si entertainment este si centrul istoric al orasului, plin de spatii incarcate de istorie, dar si de magazine cu branduri la moda.

Planuri mari cu proiectul Coresi Brasov: faza doi se termina in primavara, iar constructia proiectului rezidential incepe in 2016

Faza doi a proiectului Coresi din Brasov, care va fi cuprinsa din cateva spatii comerciale complementare, se va finaliza in primavara anului viitor, dupa cum sustin reprezentantii Immochan, in momentul de fata 85% din spatii fiind deja preinchiriate, valoarea totala a investitiei necesara pentru a doua faza urmand sa se ridice la aproximativ 10 milioane de euro.

Ce planuri au francezii de la Immochan pe piata puteti citi in materialul Immochan finalizeaza in primavara anului viitor faza 2 a Coresi Brasov si pregateste dezvoltarea de noi centre comerciale in tara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri