Datele statistice arata cum, an de an, zeci de mii de locuinte din Romania sunt afectate de riscuri catastrofale precum inundatiile, alunecarile de teren si uneori chiar cutremurele. Lor li se adauga incendiile, furturile si alte riscuri la care locuintele noastre sunt expuse in fiecare clipa.

In acest context, demareaza cea de-a treia editie a campaniei de informare Octombrie – ”Luna asigurarilor de locuinte” - demers national prin care se urmareste cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la asigurarea locuintelor.

Inundatii, alunecari de teren, cutremure

In primele 6 luni ale acestui an, inundatiile provocate de precipitatii abundente au afectat peste 2.000 de locuinte, iar pe parcursul anului trecut, numarul acestora s-a ridicat la 9.273, conform datelor IGSU - Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, datele aceleiasi institutii arata ca in prima jumatate a acestui an, s-a constatat o crestere a alunecarilor de teren, astfel ca, pana in luna iulie au fost inregistrate 30 de alunecari de teren care au generat avarierea a 30 de locuinte, comparativ cu anul trecut, cand au fost avariate 21 de locuinte.

Mai mult, in primele 7 luni ale acestui an au avut loc 197 de cutremure, ceea ce inseamna ca in Romania are loc un cutremur la 2 zile, medie inregistrata si in anul precedent, arata datele INFP – Institutul National de Fizica a Pamantului.

Furturi din locuinte si incendii

Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninta locuintele romanilor. In Romania, datele furnizate de IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane arata ca in primele 6 luni ale anului 2015, politistii au fost sesizati cu privire la savarsirea a 14.616 furturi din locuinte, in 2014 inregistrandu-se 29.925.

Totodata, serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit pentru lichidarea a 3.340 de incendii manifestate la locuinte in primele 6 luni ale anului 2015, numarul reprezentand un procent de 35% din totalul incendiilor produse la nivel national. In anul precedent, 5.999 de incendii au afectat locuintele romanilor.

Principalele cauze generatoare de incendii in locuinte sunt reprezentate de instalatii electrice defecte sau improvizate, mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravhegheate, cos, burlan de fum defect sau necuratat, fumat, actiuni intentionate, precum si foc deschis.

Octombrie – „Luna asigurarilor de locuinte”

Luna octombrie este asociata, la nivel mondial, cu lupta impotriva catastrofelor naturale, inca din decembrie 1989, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Campania nationala de informare „Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte” este sustinuta de PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si Radio Romania Actualitati.

Campania vizeaza cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa locuinta lor, precum si informarea acestora despre formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative. Astfel, in cadrul campaniei, 500.000 de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara. Acestea vor fi distribuite si impreuna cu Libertatea. Distributia materialelor va fi dublata de o ampla campanie de comunicare in mediul online si pe retelele de socializare.

„Luna Asigurarilor de Locuinte” beneficiaza de sprijinul unor importante companii de asigurare si de brokeraj care activeaza pe piata din Romania. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurari, GOTHAER Asigurari Reasigurari, OMNIASIG VIG, GENERALI Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, CREDIT Europe Asigurari, VERASIG Broker si OTTO Broker sustin campania in calitate de Parteneri.

Mesajele acesteia sunt transmise catre publicul larg cu sprijinul Partenerilor Media wall-street.ro, 9am.ro, Revista BIZ, Q Magazine, ZiuaVeche.ro, Stirilepescurt.ro si stirileimobiliare.ro.

De asemenea, distributia brosurilor este realizata si cu sprijinul Partenerilor PRESTIGE Broker si CAMPION Broker.

Detalii despre proiect puteti gasi pe www.asigurarealocuintelor.ro. Va invitam si pe pagina de Facebook a campaniei: https://www.facebook.com/AsiguraTe.

***

Despre APPA

APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor are ca scop principal promovarea conceptului de asigurare si cresterea gradului de educare in domeniul asigurarilor in randul populatiei.
Pentru indeplinirea obiectivelor sale, Asociatia beneficiaza de sustinerea principalilor vectori de comunicare din si in domeniile asigurarilor si pensiilor private – Publicatiile XPRIMM, editate de Media XPRIMM.
APPA organizeaza conferinte si alte tipuri de reuniuni tematice pentru dezbaterea si solutionarea problemelor specifice majore, elaboreaza studii si analize privind prioritatile in domeniul asigurarilor.

Descarcati de aici brosura informativa a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri