Zona Barbu Vacarescu- Floreasca si-a atins deja potentialul maxim in ceea ce priveste proiectele de birouri, spune Geo Margescu, fondator si CEO al Forte Partners, companie infiintata de el alaturi de Ionut Dumitrescu si Johny Jabra.

Potrivit lui Margescu, zona care a atras cele mai multe investitii de birouri in ultimii ani a ajuns deja la punctul maxim si deja este extrem de aglomerata, ceea ce determina si chiriasii sa ia in calcul alte zone pentru a-si reloca sediile.

Si Forte Partners detine un teren in aceasta zona, insa compania ia in calcul o dezvoltare rezidentiala. Totusi, potrivit lui Margescu, dezvoltatorul este in discutii in aceasta zona si pentru un proiect tip build to suit pentru un sediu de compania.

In contextul aglomerarii din Barbu Vacarescu-Floreasca, Forte Partners mizeaza, ca si alti dezvoltatori, pe zona centru-vest pentru noi dezvoltari de birouri. Aici compania are in plan doua proiecte, The Bridge, care va fi amplasat pe un teren in zona Carrefour Orhideea, si o zona de birouri si comerciala in locul fostei fabrici de bere Grivita.

The BridgeInvestitiile totale ale companiei in zona centru-vest vor depasi 100 de mil. euro, iar prima cladire de birouri ar trebui sa demareze in prima parte a lui 2016. Prima cladire din proiectul The Bridge va presupune o investitie de 60 mil. euro, inclusive terenul, si va aduce pe piata 36.000 mp de birouri. A doua cladire a proiectului care va presupune o investitie de 25 de mil. euro va avea o suprafata de 20.000 mp si va demara dupa ce prima faza va avea un grad de ocupare de 50%.

Chiar daca nu la nivelul din Barbu Vacarescu-Floreasca si zona centru-vest se aglomereaza, mai multe companii anuntand proiecte in zona. Printre cei care vor dezvolta in zona Orhideea se numara CA Immo, iar ceva mai in vest a cumparat recent un teren si Skaska.

Potrivit lui Margescu, chiria in zona este de 13-13,5 euro pe mp de birouri, iar in The Bridge, Forte Partners tinteste un service charge de sub 3,5 euro pe mp. De altfel, potrivit lui Geo Margescu, compania mizeaza pe suprafetele mari diponibile per etaj, pana la 3.500 mp, dar si pe costurile reduse de service charge. Compania are agreata si o finantare bancara pentru proiect, urmand sa semneze contractual. Circa 30-40% din valoarea investitiei va fi reprezentata de contributia proprie.

In ceea ce priveste competitia, Margescu spune ca nu se asteapta la o canibalizare inca, mai ales ca proiectele se vor realiza etapizat.

In ceea ce priveste proiectul de la fabrica de bere, Margescu spune ca momentan inca se lucreaza la el, asa ca este prematur de estimat cand va incepe si la cat se va ridica investitia.

Grupul de investitori a mai inceput o cladire de birouri de 10 mil euro in zona Stefan Cel Mare, ce va fi finalizata in septembrie 2016. Cladirea va avea o suprafata inchiriabila de peste 7.700 mp, iar in prezent sunt discutii avansate cu 10 potentiali chiriasi.
Pe langa investitiile in birouri, compania deruleaza si investitii in proiecte rezidentiale de lux, cu cateva apartamente, in zone exclusiviste.

Compania detine 5 terenuri de peste 10.000 de mp in Bucuresti si mai multe terenuri mai mici. Cat despre exitul din proiectele pe care le dezvolta, Margescu spune ca si-au propus un exit pe termen mediu. “Piata de investitii este destul de buna. Asteptam sa intre si alti jucatori pe piata”, a declarat CEO-ul Forte Partners, adaugand ca noii intrati trebuie sa-si asume si tranzactii din faza de proiect, pentru a-si asigura un portofoliu mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri