Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au crescut cu aproximativ 1% in luna octombrie fata de septembrie, in vreme ce preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din est, sud si vest s-au stabilizat, conform unei analize HomeFinders.

Proprietarii apartamentelor din centrul si nordul Bucurestiului au solicitat, astfel, un pret mediu de 68.000 de euro in luna octombrie. De partea cealalta, preturile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud si vest s-au stabilizat in jurul valorii de 51.479 de euro, cu doar 21 de euro mai mica decat in septembrie.

Pe tipuri de apartamente, cele de doua camere, situate in zona de centru-nord, au inregistrat o crestere a preturilor solicitate de 3,63% comparativ cu luna septembrie. Aici, pretul mediu se ridica la 57.000 de euro. Acelasi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un pret mediu solicitat de 43.000 de euro, cu 4,44% mai mic decat in septembrie.
O alta scadere a pretului solicitat o inregistreaza apartamentele de trei camere aflate la revanzare, atat din zonele marginase, cat si din cele de nord sau centru. Un astfel de apartament dintr-o zona centrala sau de nord valoreaza, in medie, 75.000 de euro, cu 2,72% mai putin decat valoarea solicitata in septembrie. De partea cealalta, in zonele de est, sud si vest ale Bucurestiului, pretul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu trei camere este de 59.900 de euro, cu 1,8% mai mic decat acela din septembrie.

Apartamentele de 4 camere, preturi in crestere cu peste 10%

In schimb, proprietarii apartamentelor de patru camere, situate in zonele semicentrale, centrale si de nord ale Bucurestiului, au solicitat in octombrie preturi cu 11,67% mai mari decat in septembrie. Valoarea medie a unei astfel de locuinte se ridica, astfel, in prezent, la 110.000 de euro. Apartamentele de patru camere sunt singurele locuinte pentru care si proprietarii din zonele marginase ale Capitalei au crescut pretentiile in luna octombrie. Acum, se solicita un pret mediu de 71.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mult decat in septembrie.

In ceea ce priveste numarul de apartamente de doua, trei sau patru camere disponibile la revanzare in luna octombrie, acesta a scazut cu 18,79%, comparativ cu septembrie. Apartamentele de doua camere au cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revanzare: 52,74%. La polul opus se afla apartamentele de patru camere, pentru care, in octombrie, au fost disponibile oferte intr-un numar mic: 194. De remarcat este faptul ca, in contextul in care exista mai multe apartamente disponibile la revanzare in zonele de est, sud si vest decat in centrul sau nordul Capitalei, in cazul apartamentelor de patru camere, situatia este inversa: cele mai multe apartamente disponibile la revanzare se regasesc in zona de centru-nord.

HomeFinders, companie fondata in 2011 de Matei Malos, este specializata in consultanta imobiliara, firma reunind o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania ofera acces la toate ofertele rezidentiale disponibile in Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionari online, analize si statistici. De la infiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri