Preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut cu 1,5% in trimestrul al treilea, fata de precedentul trimestru, iar suma medie ceruta de proprietari este de 59.140 de euro.

„Pe segmente de piata, preturile solicitate pentru apartamentele din zona mediu si premium s-au mentinut relativ stabile, in timp ce pretentiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud si vest au crescut cu 3,74%. De asemenea, in luna septembrie s-a inregistrat cel mai mare pret mediu solicitat pentru apartamentele din zonele marginase in ultimele opt luni: 51.500 de euro”, conform unui comunicat HomeFinders.

Preturile proprietatilor cresc constant, de aceea este timpul sa investesti in locuinta ta, pentru a-i da un plus de valoare, indiferent daca doresti sa o vinzi in viitorul apropiat sau privesti actiunea ca pe o investitie pe termen lung.
Iata cinci modalitati de a oferi un plus de valoare locuintei tale:

1. Alege materiale de calitate

Daca vrei sa renovezi intreaga locuinta sau doar anumite incaperi, materialele de foarte buna calitate sunt durabile si cresc valoarea locuintei. Spre exemplu, piatra naturala este din ce in ce mai la moda, datorita rezistentei sale si a aspectului foarte placut. Este folosita pentru finisaje, inlocuieste gresia si faianta, dar este preferata si pentru blatul din bucatarie sau pentru lavoare, dupa cum vedem pe piatraonline.ro.

2. Creeaza mai mult spatiu

Doua incaperi mici intr-o casa mare o sa valoreze intotdeauna mai putin decat o singura incapere spatioasa. Renunta la peretii inutili si mareste incaperile casei. Vrei crea spatiu, care le va oferi potentialilor cumparatori senzatia de confort si libertate atunci cand vor vedea locuinta pentru prima oara, conform thisoldhouse.com.

3. Amenajeaza gradina

Daca locuiesti la casa si vrei sa cresti valoarea de piata a locuintei, amenajeaza spatiul din jurul casei. Se spune ca prima impresie conteaza, iar atunci cand un potential cumparator iti viziteaza locuinta, primul lucru pe care il va observa va fi curtea si aspectul exterior al casei. Conform unui studiu efectuat de compania americana HomeAgain, o investitie de 400-500 de dolari in amenajarea gradinii ii aduce proprietarului de patru ori mai multi bani in buzunar la vanzare, iar situatia este similara si in cazul fatadei casei.

4. Amenajeaza bucataria si baia

Baia si bucataria sunt principalele doua incaperi care prezinta interes pentru eventualii cumparatori ai unui apartament, conform hgtv.com. Daca cele doua se afla intr-o stare precara, potentialii cumparatori vor fi mult mai putin disponibili sa ofere suma ceruta pentru locuinta si vor fi foarte putin maleabili in negociere.

Perete decorativ terazzo

5. Repara intotdeauna tot ceea ce se strica sau deterioreaza

Pentru a fi sigur ca locuinta ta nu-si pierde valoarea si ca ai putea obtine, la vanzare, un pret cel putin egal cu cel al pietei, efectueaza constant reparatiile necesare si zugraveste peretii o data la doi sau trei ani. In acest fel, locuinta ta le va oferi constant impresia de prospetime tuturor celor care ii calca pragul, iar potentialii cumparatori vor fi mult mai dispusi sa scoata din buzunar banii pe care ii pretinzi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri