Dezvoltatorul imobiliar NEPI a imprumutat 400 de milioane de euro prin vanzarea de obligatiuni negarantate, fondurile urmand sa fie folosite pentru refinantarea datoriilor existente si pentru eventuale achizitii, a anuntat marti compania.

Oferta pentru vanzarea obligatiunilor a fost anuntata luni. Obligatiunile au maturitate de 5,25 ani, cu scadenta in februarie 2021, si au fost plasate "catre o varietate de investitori institutionali din Europa", se arata intr-un raport transmis de NEPI Bursei de Valori Bucuresti si citat de Mediafax.

Incasarile din vanzarea de obligatiuni vor fi folosite pentru refinantarea partiala a datoriei existente si pentru proiectele companiei, incluzand achizitii, cand si daca va fi cazul, potrivit NEPI.

NEPI a efectuat in octombrie o majorare de capital de 130 de milioane de euro, o parte din fonduri fiind destinate refinantarii achizitiei Auchan Titan Shopping Centre din Bucuresti.

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat la sfarsitul lunii august ca a cumparat Degi Titan de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland si Degi Beteiligungs, intr-o tranzactie de 86 milioane euro, care include si preluarea unor datorii. Degi Titan detine centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafata de aproape 45.000 de metri patrati.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din Romania si are in portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri