In primele noua luni au fost finalizate si date in folosinta 31.174 de locuinte, in crestere cu 9,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai multe fiind situate in mediu urban, iar majoritatea (97,7%) au fost construite din fonduri private, potrivit datelor INS, scrie Mediafax.

Astfel, au fost livrate cu circa 2.600 de locuinte mai mult decat in primele trei trimestre din 2014. In mediul urban au fost date in folosinta 16.463 de locuinte, cu 1.785 mai multe, avand o pondere de 52,8% din total. Totodata, in mediul rural s-au inregistrat 14.711 locuinte date in folosinta, cu 834 mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Repartitia pe surse de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca a crescut atat numarul locuintelor realizate din fonduri private (cu 2.319 unitati), cat si numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cu 300 locuinte. Ponderea celor realizate din fonduri publice este de doar 2,3%.

"Distributia in profil regional pune in evidenta o crestere a numarului de locuinte terminate, in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+2029 locuinte), Centru (+1437), Vest (+478) si Sud-Muntenia (+87). Scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-988 locuinte), Nord-Est (-327), Sud-Est (-61) si Sud-Vest Oltenia (-36)", se precizeaza in comunicatul INS.

In trimestrul al treilea, au fost date in folosinta 11.640 locuinte, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut. In mediul urban au fost livrate 5.799 de locuinte (+127), numarul acestora fiind depasit de cel din mediul rural, unde au fost date in folosinta 5.841 de locuinte (+540).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri