Un procent covarsitor, de 98%, din romanii care cauta o locuinta (casa sau apartament) aleg mediul online pentru a se informa cu privire la proprietatile disponibile pe piata, conform statisticilor Regatta Real Estate, una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara cu capital romanesc.

Statisticile Regatta Real Estate, bazate pe datele proprii disponibile din intreg anul 2015, arata ca doar 2% din romani au ales mediul offline pentru a cauta o proprietate.

“Digitalizarea in domeniul imobiliar nu doar ca este foarte importanta, ci este vitala. In ultimii ani, ponderea cererilor venite de pe Internet a crescut substantial, culminand cu anul 2015, cand aproape toate cererile inregistrate de compania noastra au venit din mediul online”, spune Eduard Uzunov (foto mai jos), presedintele Regatta Real Estate. Din cererile primite de Regatta Real Estate, doar 196 de clienti au ales sa sune la biroul companiei venind din mediul offline, fata de 9.935 clienti care au contactat Regatta Real Estate din surse online.

eduard-uzunov-regatta-real-estate

Potrivit datelor furnizate de Google, in Romania sunt aproximativ 300.000 cautari pe luna in domeniul imobiliar, dintre care: 120.000 in segmentul rezidential, 20.000 pentru imobile executate silit, 8.000 pentru spatii comerciale, 2.000 pentru industrial si 1.000 pentru birouri.

Site-ul Regatta.ro va inregistra pana la finalul acestui an circa 400.000 vizitatori unici si 2,5 milioane de pagini afisate. 65% dintre vizitatori sunt noi, iar fiecare vizitator petrece in medie 5 minute pe site, vizualizand in medie 6 pagini. 75% dintre vizitatori sunt din Romania, restul venind din Marea Britanie, SUA, Italia, Germania, Franta – in total, din 218 tari.

In ceea ce priveste orasele din care provin vizitatorii, in top se afla Bucurestiul, urmat de Londra, Ploiesti, Constanta, Pitesti, Brasov, Timisoara, Craiova si Cluj-Napoca – in total au fost inregistrati vizitatori din aproape 7.000 de orase din intreaga lume.

Compania Regatta Real Estate a fost infiintata in 1993 de catre omul de afaceri Eduard Uzunov. Regatta Real Estate a incheiat anul 2014 cu afaceri de aproximativ 600.000 de euro, conform datelor raportate la Ministerul de Finante.

In topul celor mai mari consultanti imobiliari pe plan local se numara Coldwell Banker, Colliers, JLL, CBRE, Knight Frank, DTZ, precum si ESOP.

Sursa foto: Regatta.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri