Veniturile obtinute de grupul austriac Immofinanz din inchirierea proprietatilor detinute in Romania au stagnat in primul semestru al anului financiar 2015/16 (perioada mai-octombrie), la 22,2 milioane de euro, valoare ce reprezinta 13,9% din veniturile totale din inchirieri ale companiei austriece.

In primele sase luni ale anului financiar anterior, veniturile companiei din chirii pe piata romaneasca s-au situat la 22,5 milioane de euro.

Immofinanz atribuie investitiilor finalizate o valoare de 649,2 milioane de euro, de 28,3 milioane de euro investitiilor in curs de dezvoltare si de 229,6 milioane de euro proiectelor in analiza.

Valoarea estimata dupa finalizarea proiectelor in curs de dezvoltare ale companiei in Romania se ridica la 117,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Immofinanz.

Rezultatele operationale din Romania s-au ridicat la 21,8 milioane de euro si reprezinta 31,9% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz. Profitul operational (EBIT) in Romania s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Compania austriaca a inregistrat un profit net de 132,2 milioane de euro in primul semestru al anului financiar 2015/16, fata de 3,4 milioane de euro in intervalul similar al anului anterior. Cresterea a fost determinata, cu precadere, de efectele pozitive ale evaluarii proprietatilor, noteaza Mediafax.

Rezultatele operationale au totalizat 68,3 milioane de euro, la mai putin de jumatate comparativ cu 155,3 milioane in primul semestru al anului financiar trecut, fiind afectate de scaderea veniturilor din inchirieri la 160,3 milioane de euro, de la 213,2 milioane de euro in mai-octombrie 2014, din cauza reducerii temporare a nivelului chiriilor in Moscova si vanzarea planificata a unor proprietati.

Immofinanz a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca a incheiat un contract cu fondul american de investitii Blackstone pentru vanzarea intregului sau portofoliu logistic, inclusiv cel din Romania, pentru peste 500 de milioane de euro.

Tranzactia include toate cele 36 de proprietati logistice finalizate, cu o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 1 milion metri patrati, localizate cu precadere in Germania (24 proprietati), dar si in Ungaria (5), Romania (3), Polonia (2), Slovacia (1) si Rusia (1), se arata intr-un comunicat al Immofinanz.

De asemenea, Blackstone a convenit sa preia trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 metri patrati, aflate in prezent in constructie in Hamburg (Germania), Bucuresti si Ploiesti (Romania), care vor fi finalizate de catre Immofinanz, precum si rezerve de terenuri.

Immofinanz are in Romania operatiuni si pe segmentele de spatii de birouri si retail. Pe langa Iride, cel mai mare parc de afaceri din Romania, Immofinanz mai detine in Bucuresti cladirile de birouri Victoria Park si Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz detine Euromall Pitesti, Polus Center Cluj, Gold Plaza si Maritimo Shopping Center.

Immofinanz este o companie imobiliara comerciala care isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail si birouri in opt piete principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Moscova. Principala activitate a Immofinanz este managementul si dezvoltarea de proprietati. Compania detine un portofoliu imobiliar de aproximativ 6,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 390 de proprietati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri