Cladirile de birouri AFI Park 4 si 5 ale dezvoltatorului israelian din Capitala au atins un grad de ocupare de 50% la inceputul anului 2016, prin semnarea unor contracte de pre-inchiriere pentru 16.000 de metri patrati.

A patra si a cincea faza a proiectului de birouri AFI Park, dezvoltat in apropierea mall-ului din Cotroceni, vor fi livrate in urmatoarele doua saptamani, cand primii chiriasi vor prelua spatiile si vor demara operatiunile.

Cameron, unul dintre chiriasii din AFI Park 1, se va extinde si isi va reloca birourile in AFI Park 4 si AFI Park 5.

Celelalte trei companii care au semnat contracte de pre-inchiriere pentru spatii din cele doua cladiri provin din industria IT&C. SII Romania, o companie specializata in oferirea de servicii si solutii tehnologice pentru firme medii si mari, a inchiriat 3.000 mp la etajul 10 al cladirilor de birouri, in timp ce o suprafata de 3.000 mp va fi ocupata de un nou jucator important pe piata de IT&C din Romania. Aditional, cateva mii de metri patrati sunt preluati de catre ORTEC Central & Eastern Europe, sucursala regionala a companiei olandeze ORTEC, specializata in solutii software pentru planificare avansata si optimizari.

Parterul va fi ocupat de restaurantul italienesc “Trattoria Uno”, care se afla langa “Tucano Café” si un showroom al “Pinum Doors & Windows”.

Spatiile din AFI Park 4 si AFI Park 5 sunt livrate in concordanta cu design-ul si planurile chiriasilor.

AFI Park include 5 cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de peste 70.000 de metri patrati, aflate in proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp inchiriabili), in timp ce intregul complex mix de birouri si centru comercial se ridica la peste 150.000 de metri patrati.

AFI Park a devenit hub-ul de IT&C pentru importante companii internationale, precum: Electronic Arts, grupul TELUS International, Endava Romania, cu sediul central in Marea Britanie, Microchip Technology, Sparkware Technologies si Cameron Romania, parte din grupul Cameron.

AFI Properties este membra a AFI Group, un conglomerat international de holdinguri si investitii cu subsidiare care activeaza in domeniul imobiliar, constructii, infrastructura, industrie si hoteluri.

Compania este activa in dezvoltarea si administrarea de proprietati generatoare de profit din 1971. AFI Properties a fost listata pe bursa din Tel-Aviv in 2004. Compania este activa in Europa din 1997, prin subsidiara sa AFI Europe, in special in pietele ECE. AFI Properties este notata BBB+ pozitiv de S&P si A3 stabil de Midroog (subsidiara a Moody’s).

Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale si proprietati de retail, parcuri de business si dezvoltari rezidentiale de mare amploare si cu utilizare mixta. AFI Europe opereaza in Romania, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria si Letonia.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Romania si unul din cele mai mari mall-uri din Europa Centrala si de Est. Proiectul se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 82.000 mp si ofera vizitatorilor peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 52.000 de clienti pe zi.

In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial ofera o suprafata inchirabila (GLA) de 33.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alaturi de peste 7.000 de metri patrati de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania dezvolta in prezent AFI Park, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul ofera spre inchiriere peste 70.000 mp de spatii de birouri, vizate in prezent de companii multinationale din domeniu IT&C. Prima cladire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila de 12.250 mp, este ocupata in proportie de 100%. In aprilie 2014, AFI Europe Romania a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafata inchiriabila (GLA) de 12.200 mp si inchiriata in proportie de 100%, in timp ce AFI Park 3, livrata in decembrie 2014, este inchiriata de catre companiile de IT Endava Romania si TELUS International Europe. In aprilie 2014, AFI Europe Romania a inceput si constructia cladirilor de birouri AFI Park 4 si AFI Park 5, care vor oferi proiectului o suprafata inchiriabila aditionala de 32.000 mp si urmeaza sa fie livrata in februarie 2016. AFI Park 4 si AFI Park 5 a atins un grad de ocupare de 50%, inainte de finalizare, prin pre-inchirierea a 16.000 metri patrati de catre Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe and un jucator din IT&C nou intrat pe piata din Romania.

In iulie 2015, AFI Europe a semnat contractul de cumparare pentru un teren de 40.000 de mp in centrul orasului Brasov pentru dezvoltarea unui centru commercial cu o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati si un proiect de birouri de 11.000 de mp.

Mai mult, AFI Europe Romania va dezvolta in viitorul apropiat doua proiecte cu utilizare mixta pe terenul de 80.000 mp pe care il detine in orasul Arad si pe terenul de 148.000 mp din Bucurestii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe Romania va dezvolta AFI Business Park Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzand 50.000 mp GLA, amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta in 2 cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, intr-un centru urban cu o piateta centrala si gradini.

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte comerciale si de birouri la nivel local, pe o piata pe care concureaza cu Baneasa Developments, NEPI, Anchor Group sau Iulius Group (Iulian Dascalu), dar si cu dezvoltatori de birouri asa cum este cazul Genesis Development (Liviu Tudor), Immofinanz, Immochan sau CA Immo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri