Depaco, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii, companie care detine brandul Wetterbest, specializat in productia de sisteme pentru acoperisuri, a incheiat anul 2015 cu afaceri de 107 milioane lei (24 mil. euro), in crestere cu 30% fata de anul 2014 si estimeaza pentru acest an un plus de 20% la afaceri.

Grupul Wetterbest a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de cca. 130 milioane lei, cu 35% mai mare fata de anul anterior, si un profit de 6,5 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de suruburi autoforante, membrane si ferestre de mansarda) si Cortina (producator de tigla metalica Wetterbest si distribuitor, deserveste zona de sud-vest).

„Cresterile obtinute sunt semnificative si chiar ne-au depasit asteptarile. Ne-am concentrat pe cresterea productiei si a productivitatii, imbunatatirea organizarii si a nivelului de pregatire profesionala a echipei”, a declarat ing. Dragos Irimescu (foto mai jos), director general Depaco.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei au in vedere o crestere mai moderata, de pana in 20%, dar cu eficienta mai mare. Printre planurile companiei se afla lansarea a 5 produse noi.

Depaco detine doua fabrici, una la Baicoi (jud. Prahova) si una la Podari (jud. Dolj). Compania detine cea mai mare capacitate de productie de tigla metalica si accesorii pentru acoperisuri din Romania, respectiv 33 de linii automate si cinci hale de productie, precum si cea mai moderna linie de fabricatie de accesorii pentru drenaj din Romania.

Depaco a demarat din 2013 un proces investitional de circa 3,5 milioane de euro care se va incheia in 2016, iar cea mai mare parte din suma va fi directionata catre noi tehnologii, infrastructura si platforme betonate in fabricile pe care le detine.

Grupul Wetterbest este condus de catre Dragos Irimescu si Lucian Trofin, antreprenor care a devenit cunoscut publicului larg si datorita business-ului cu salate Eisberg in care este implicat.

Principalii concurenti ai Depaco la nivel local sunt Bilka, Lindab, Ruukki, Coilprofil, Viking Pruszynski

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri