Iulius Management Center, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, companie detinuta de catre omul de afaceri Iulian Dascalu, a investit, anul trecut, peste 3,5 milioane de euro in reamenajarea anumitor zone din Iulius Mall Timisoara. Lucrarile, care s-au desfasurat in paralel cu cele la ansamblul urbanistic Openville, situat in imediata vecinatate, au fost finalizate recent.

Procesul de reamenajare a presupus implementarea unui nou design interior, finisarea culoarelor si optimizarea sistemului de iluminat. Designerii italieni care au gandit noul ambient interior al Iulius Mall Timisoara s-au axat pe materiale moderne si pe culori elegante, creand o atmosfera rafinata si reconfortanta.

Sistemul de iluminat eco-friendly implementat, cu LED dimabil, permite reglarea intensitatii luminii si optimizarea consumului. O banda cu tehnologie LED de 4.000 m si alte peste 2.500 de corpuri LED contribuie la cresterea gradului de iluminare interioara cu pana la 50%, in functie de zona. In plus, 14 candelabre, compuse din sfere de mari dimensiuni, au fost amplasate in zona Atriumului si a Centrului Info.

Pentru culoare s-au folosit 4.000 de mp de marmura si granit, intr-o combinatie de modele si culori, care imprima eleganta, precum alb, maro si rosu pestrit. Stalpii interiori de sustinere au fost imbracati in lemn de stejar masiv si tapet cu imprimeuri in nuante subtile de auriu. Pentru tavane si pereti au fost alese vopsele decorative speciale, din aceeasi gama coloristica definitorie pentru noul look al Iulius Mall Timisoara.

Inaugurat in anul 2005 si extins in 2009, Iulius Mall Timisoara este cel mai mare mall din afara Bucurestiului, cu o suprafata total inchiriabila de aproximativ 70.000 mp si peste 330 de magazine, restaurante si cafenele. Traficul inregistrat in 2015 a fost de peste 15,7 milioane de vizitatori, in crestere fata de anul precedent.

Iulius Mall este parte integrata a viitorului ansamblu urbanistic multifunctional Openville, pe care grupul Iulius il dezvolta in imediata proximitate. Astfel, de la finalul anului 2017, zona se va transforma intr-un loc cosmopolit, care va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. Investitia, in valoare de peste 220 milioane de euro, reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii. Openville va cuprinde 131.000 mp de birouri clasa A, peste 450 de magazine, restaurante si cafenele tematice, sali de conferinte, cinematograf multiplex, o zona de fresh market, cel mai mare parc suspendat din Romania, patinoar si carusel pentru copii in aer liber.

Lucrarile au inceput in toamna anului trecut, prima faza de dezvoltare urmand a fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 (80.000 mp de birouri clasa A, 134.000 mp de retail si un parc de 55.000 mp).

Iulius Group, companie detinuta de catre omul de afaceri Iulian Dascalu, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte comerciale din Romania, segment pe care mai activeaza Baneasa Developments, NEPI, AFI Europe sau Anchor Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri