Importurile de ciment, var nestins si materiale prefabricate pentru constructii au scazut la mai mult de jumatate in volum total in cursul anului trecut fata de aceeasi perioada din 2014 in ceea ce priveste tranzactiile realizate in Portul Constanta, arata cele mai recente date ale companiei care administreaza schimburile comerciale in portul de la Marea Neagra.

Conform datelor disponibile, transportul total de materiale de constructii – ciment, var nestins sau de materiale prefabricate pentru constructii s-a ridicat la nivelul anului trecut la 140.997 de tone fata de 265.413 in intervalul Ianuarie – Decembrie 2014, o scadere abrupta fiind observata in cadrul importurilor de materiale de constructii realizate pe mare.

In acest fel, in cursul anului trecut, volumul total de materiale de constructii a scazut de la 248.303 tone la 104.553 tone prin transportul pe mare, in timp ce volumul total de export a crescut de patru ori, la aproape 300 de tone.

Mai mult, numarul de tranzituri a condus si la aproape o dublare a cantitatii transportate, de la circa 7.000 de tone, la peste 12.000 de tone.

O statistica interesanta este data si de situatia sticlei, a materialelor pe baza de sticla sau a produselor ceramice, unde, in 2015, importurile au disparut, iar exporturile s-au redus la mai mult de jumatate, pana la circa 2.000 de tone.

Romania este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii din regiune, cu importante activitati in domeniul productiei de ciment (CRH, Holcim, HeidelbergCement), de var sau produse prefabricate, dar si de sticla sau produse ceramice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri