P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati logistice, se pregateste sa construiasca al treilea spatiu logistic in centrul P3 Bucharest, cladire care se va intinde pe o suprafata de 42.800 mp.

Viitorul depozit va fi dezvoltat ca urmare a cererilor actualilor clienti ai companiei care planuiesc sa-si extinda business-ul in Bucuresti.

De la achizitia parcului, in urma cu aproximativ un an, dezvoltatorul P3 a demarat lucrarile la alte doua depozite ce se apropie de 50.000 mp, ca parte a unui parteneriat incheiat cu retailerul francez Carrefour care isi doreste crearea unui hub logistic in parcul P3.

Proiectul logistic dezvoltat de catre P3 va cuprinde un depozit de 41.800 mp si un spatiu de birouri cu o suprafata de 1.000 mp la mezanin, urmand sa fie finalizat in vara anului 2016.

“Exista o cerere puternica de spatiu din partea clientilor actuali care au in plan etinderea afacerilor. Piata din Bucuresti dispune, la momentul actual, de foarte putine spatii mari libere, iar in zona logistica principala din jurul Capitalei rata de neocupare este inca si mai scazuta”, a declarat Blake Horsley, country managerul companiei P3, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata dezvoltarilor de spatii logistice la nivel local.

Intrebat despre actuala situatie din piata, neozeelandezul Blake Horsley, numit recent la conducerea operatiunilor P3 la nivel local, sustine ca in prezent sub 3% din totalul pietei de inchirieri de spatii logistice mai este disponbil.

“Sunt clienti de pe alte piete care vor sa intre in Romania si cauta oportunitati de dezvoltare. Piata logistica a inceput sa mearga intr-o directie corecta. Daca in urma cu 5-6 ani piata nu arata o directie foarte clara, astazi cererea a crescut intr-un ritm foarte alert iar lucrurile stau complet diferit”, a declarat Blake Horsley.

O data finalizate proiectele in dezvoltare, P3 va ajunge in Romania la un portofoliu logistic de peste 300.000 mp.

P3 Bucharest este situat la kilometrul 13 pe autostrada A1 si dispune, totodata, de un teren care permite dezvoltarea a inca peste 50.000 mp de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 mp si pana la 40.000 mp.

Cinci investitori au realizat anul trecut circa 80% din volumul total al tranzactiilor inregistrat in Romania, arata datele Jones Lang LaSalle, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel local, companie care arata ca CTP, GLL, P3, NEPI si Globalworth au cumparat anul trecut proprietati in Romania in valoare de peste 500 de milioane de euro, din totalul de 650 de milioane de euro consemnat la nivelul intregii piete.

P3 este investitor, dezvoltator si manager de proprietati logistice europene. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizeaza 3 milioane mp de spatii in noua tari si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1.3 milioane mp.

P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri