Dupa ce Dedeman a achizitionat in urma cu doi ani de zile un teren de 50.000 mp in zona de nord a Capitalei, langa magazinul IKEA si centrul comercial Baneasa Shopping City, cel mai mare retailer de bricolaj la nivel local si-a propus sa demareze constructia celui mai mare magazin al retelei din Romania.

In ciuda faptului ca terenul a fost cumparat la jumatatea anului 2014, nici pana astazi nu au demarat lucrarile la viitorul spatiu comercial, asta si din cauza unor probleme pe care retailerul bacauan, patronat de catre fratii Dragos si Adrian Paval, le-a intampinat, piedici si intarzieri venite ca urmare a unor litigii, dar si din punct de vedere al infrastructurii si a eventualelor aglomerari care s-au putea crea in dreptul spatiului comercial.

Potrivit unor surse wall-street.ro, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) ar fi blocat proiectul si intarziat demararea lucrarilor pe motiv ca nodul comercial format in acea zona ar bloca traficul din Nordul Capitalei.

Contactati de catre wall-street.ro,reprezentantii Dedeman sustin ca autoritatile isi doresc ca circulatia sa nu fie influentata de eventuale blocaje ale drumului.

“Sunt o sumedenie de probleme care ne-au tinut pe loc – de la proprietati din zona, la codul rutier, la problemele pe care traficul din zona le-ar putea crea. Asteptam raspunsul autoritatilor si abia dupa ce primim autorizatia vom putea stii cand demaram lucrarile, dar mai ales cand s-ar finaliza lucrarile la viitorul centru comercial”, a declarat Ioan Comanescu, director de achizitii in cadrul Dedeman, pentru wall-street.ro.

Dedeman detine in momentul de fata patru magazine proprii in Capitala - in cartierul Militari, in zona Giurgiului - Berceni, in Colentina si unul la iesirea spre Autostrada Soarelui (A2), pe bulevardul Theodor Pallady, avand un total de 42 de spatii comerciale la nivelul intregii tari.

In ceea ce priveste expansiunea retailerului la nivelul tarii, Dragos Paval, presedintele Dedeman, sublinia in ultimul interviu acordat wall-street.ro faptul ca sunt cateva orase importante, resedinta de judet, care inca nu sunt acoperite de retailerul din Bacau.

Piata locala de bricolaj a trecut in ultimii ani prin ample schimbari, principalii actori implicati in consolidarea unui segment de piata estimat la o valoare de peste 2 miliarde de euro fiind Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Ambient Sibiu, companie care a intrat in insolventa in toamna anului 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri