Fondul de investitii CA Immo, care detine in Romania cinci cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de peste 100.000 de metri patrati, a incheiat un contract cu austriecii de la PORR Construct ca antreprenor general pentru constructia noului proiect de birouri Orhideea Tower.

Proiectul Orhideea Towers, o investitie totala de 75 de milioane de euro, urmeaza sa fie livrat pe piata in anul 2017.

Constructia a demarat in luna octombrie 2015 cu lucrarile de fundatii speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt in curs de finalizare. Compania PORR Construct, desemnata antreprenor general, va intra pe santier in luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

„Constructia Orhideea Towers, primul proiect pe care CA Immo il dezvolta de la zero in Romania, decurge conform planului. Este un proiect de mare anvergura, care nu doar va redesena zona de centru-vest a orasului”, a declarat Marian Roman (foto cover), managing director CA Immo Romania.

Orhideea Towers totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 37.000 de metri patrati si este din compus din doua turnuri de birouri, amplasate in forma literei H. Cele doua turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafete generoase, de pana la 2.700 metri patrati pe etaj si doua etaje subterane. Proiectul include peste 400 de locuri de parcare, precum si spatii de depozitare pentru biciclete, cu dusuri si vestiare pentru biciclisti.

Proiectul Orhideea Towers va fi certificat conform ratingului LEED Gold, CA Immo avand o experienta bogata in dezvoltarile de birouri verzi. Dupa finalizare, Orhideea Towers va ramane in portofoliul de investitii al CA Immo.

Orhideea Towers va fi amplasat la intersectia Bulevardului Splaiul Independentei cu Soseaua Orhideelor, cu acces direct la statia de metrou Grozavesti.

In imediata apropiere se afla cea mai mare concentrare de studenti din Romania: 25.000 de tineri care studiaza la Universitatea Politehnica, precum si 15.000 de tineri care locuiesc in campusul studentesc Regie.

CA Immo este specializat in detinerea si dezvoltarea de spatii de birouri in orasele capitala din Europa Centrala. Compania a fost fondata in anul 1987, iar in prezent este activa pe pietele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Romania. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX si detine un portofoliu in valoare de 3,6 miliarde de euro.

In Romania, CA Immo este prezent din anul 2001 si detine un portofoliu de cinci cladiri de birouri, Opera Center 1 si 2, River Place, Europe House si Bucharest Business Park, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 106.000 metri patrati.

PORR Group este una una dintre cele mai mari companii de constructii din Austria. Cu numeroase filiale in Europa Centrala, de Est si Sud-Est, compania are un numar total de 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 3,9 miliarde de euro, fiind cunoscuta ca un antreprenor general de incredere si cu traditie.

In Romania, PORR Construct S.R.L. este prezenta din anul 2004 si a derulat numeroase proiecte in diferite domenii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri