Romania arata din ce in ce mai bine pentru investitorii straini care isi propun dezvoltarea in regiune si fac din tara noastra un punct tot mai important pe harta, insa inca sunt capitole la care autoritatile mai au de lucrat, iar acest aspect tine, in cea mai mare parte, de o strategie pe termen lung.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Marius Dragne (foto cover), CEO al Xella Romania, reprezentanta locala a grupului german cu acelasi nume, unul dintre cei mai mari producatori de beton celular autoclavizat (BCA) la nivel local, sustine ca din perspectiva unui investitor sunt multe lucruri bune care se intampla pe plan local.

„Este usor de remarcat ca Romania este o tara care s-a adaptat din mers in multe domenii. Sunt schimbari economice si sociale care au fost intelese cu dificultate chiar si in societati cu un renume foarte bun. Tara noastra a tot incercat sa identifice cateva directii de dezvoltare si a mizat pe anumite strategii, a analizat rezultatele si a schimbat din nou. In acest moment nu exista foarte mare claritate in privinta dezvoltarilor ulterioare. Fiind parte a mediului de business, consider ca ar ajuta foarte mult sa avem conturata o strategie de tara pe termen mediu si lung. Multe proiecte au nevoie de timp pentru a se cristaliza, pentru a da rezultate. Domenii ca educatia, sanatatea, turismul, energia sau infrastructura au nevoie de directii stabile, clare si de continuitate. Predictibilitatea va sustine dezvoltarea unor programe consistente de investitii”, a declarat Marius Dragne, CEO al Xella Romania, companie care detine brandul de BCA Ytong la nivel global.

Managerul aflat la conducerea Xella Romania sustine ca investitia in educatie ar trebui sa fie o prioritate absoluta.

„Tinerii cu o varietate de competente bine dezvoltate pot transforma total o societate. Este important, de asemenea, sa dezvoltam ca tara politici care sa asigure un grad superior de retentie si sa atraga pe piata de munca interna tineri romani bine pregatiti”, a aratat reprezentantul companiei, care este de parere ca mediul de business are nevoie, mai mult decat orice, de o politica fiscala sustenabila, clara, care are ca obiectiv incurajarea investitiilor private.

„Nu exista alta modalitate de crestere a economiei decat majorarea nivelului investitiilor private. De asemenea, o relaxare a creditarii va contribui la o crestere a consumului. Deja sunt luate masuri in aceasta directie, iar consumul va atrage noi investitii si va conduce la cresterea increderii investitorilor in piata”, a punctat Marius Dragne.

Un alt aspect important de care este nevoie in mediul economic este acela al predictibilitatii, a mai atras atentia managerul de la conducerea operatiunilor Xella Romania.

„Predictibilitatea este una dintre cele mai importante nevoi ale mediului de business, indiferent de piata pe care activeaza o companie. Orice agent economic isi doreste sa stie ca poate gandi pe termen lung, ca proiectele sale pot fi duse pana la capat”, a conchis Dragne.

Marius Dragne este CEO al producatorului de materiale de constructii de zidarie german Xella, functie pe care a preluat-o in urma cu trei ani. Anterior, acesta a ocupat functia de director de marketing si de vanzari in cadrul aceleiasi companii.

Marius Dragne are o experienta de peste 10 ani in piata de constructii si la momentul preluarii functiei de conducere era cel mai tanar CEO din constructii (33 de ani, in 2013).

Managerul lucreaza in cadrul Xella Romania de sapte ani, timp in care a facut parte din echipa care a implementat la nivel local cea mai mare investitie intr-o fabrica de materiale de constructii din ultimii ani.

Fabrica Xella de la Paulesti este una dintre cele mai moderne unitati de productie de BCA, fiind practic singura fabrica edificata de la zero la nivel local in ultimele trei decenii.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri