Forte Partners, consortiu de investitori imobiliari cu planuri mari pe piata imobiliara din Romania, a demarat lucrarile de constructie ale proiectului de birouri “The Bridge” situat in zona Grozavesti-Regie, in imediata vecinatate a proiectului comercial Carrefour Orhideea.

Parcul de afaceri, dezvoltat pe terenul fostei fabrici de paine Spicul, va fi construit in doua faze, si va necesita investitii aproximate la 100 de milioane de euro. Prima structura va fi o cladire de birouri cu doua subsoluri, parter si 10 etaje, urmand ca suprafata acestui proiect sa se ridice la circa 36.000 mp. Investitia in prima faza a constructiei, dupa cum sustin si dezvoltatorii, se va ridica la 60 de milioane de euro, pentru ca o data ce acesta este preinchiriat in proportie de 50% sa demareze si lucrarile fazei doi, care va presupune alti 21.000 mp intr-o noua cladire de business.

“The Bridge este un concept de business park, compus din doua cladiri, in care prima constructie va beneficia de o suprafata de 36.000 mp si, ulterior, va fi completata de alti 21.000 mp. Lucrarile au demarat deja pe santier, iar termenul estimat de finalizare pentru prima parte a acestuia este luna septembrie a anului viitor. Avem un termen agresiv, dar asta si pentru ca simtim ca zona este una prielnica dezvoltarilor de acest fel. (…) Este un moment bun pentru demararea constructiei si vrem sa terminam structura pana in iarna, pentru ca pe parcursul anotimpului rece sa ne concentram pe finisajele de la interior”, a declarat Geo Margescu (foto mai jos), fondator si CEO al Forte Partners.

geo margescu - forte partners - the bridge

Conform planurilor dezvoltatorului The Bridge, prima faza a proiectului, care va necesita un efort investitional de 60 de milioane de euro, va dispune de 10 lifturi moderne, circa 400 de locuri de parcare, dar si locuri pentru depozitarea bicicletelor, vestiare si dusuri, precum si spatii de incarcare pentru masinile electrice.
In plus, la parterul cladirii de birouri, va fi amenajat si un spatiu comercial de 2.000 de metri patrati.

Forte Partners se afla in prezent in plin proces de licitatie pentru gasirea constructorului proiectului, iar reprezentantii proiectului sustin ca 30% din finantarea acestuia va fi suportata de dezvoltator, in timp ce diferenta va fi acoperita de finantare bancara.

Intrebat de interesul potentialilor pentru viitorul centru de afaceri, Geo Margescu a subliniat faptul ca sunt discutii avansate cu o serie de clienti interesati, pe lista fiind si companii foarte mari cu activitate in zona telecom, shared services sau banci.

“Avem discutii avansate cu potentiali chiriasi, insa nu am semnat niciun contract pana in prezent. Am hotarat sa incepem proiectul fara a avea un anumit grad de preinchiriere. Zona confirma, chiriasii apreciaza zona care nu este forte congestionata”, a mai punctat Geo Margescu.

Forte Partners va deschide in luna septembrie a acestui an proiectul de birouri Stefan cel Mare Building, care va oferi o suprafata totala inchiriabila de 8.000 mp, dar care planuieste sa demareze un proiect ambitios tot in zona Orhideelor, acolo unde isi propune sa revitalizeze fosta Fabrica de Bere din zona, printr-un proiect de 37.000 mp.

Pana in prezent, Forte Partners a reusit sa dezvolte si sa vanda doua proiecte de birouri importante in doua puncte cheie ale orasului – HQ Victoriei (Piata Victoriei) si Nova Building (zona Barbu Vacarescu – Floreasca).

Forte Partners este un grup de investitori, in actionariatul caruia se afla familia Jabra, Ionut Dumitrescu si Geo Margescu.

Tot in zona de vest a Capitalei, foarte aproape de viitorul proiect The Bridge, austriecii de la CA Immo au anuntat ca vor dezvolta proiectul Orhideea Towers, care va cuprinde doua turnuri de birouri cu o suprafata de 37.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri